Tatil Taraklı nerededir?

Taraklı nerededir?

09.05.2017 - 15:38 | Son Güncellenme:

Eski Osmanlı evleri ile ünlü Taraklı nerededir? Taraklı ilçesinde neler yapılır? Taraklı ilçesine nasıl gidilir?

Taraklı nerededir

Sakarya iline bağlı Taraklı ilçesi 5 sene önce yapılan restorasyon çalışmaları sayesinde Marmara Bölgesi'nin popüler turizm merkezlerinden birisi haline geldi. İlçenin bu denli popüler olmasının en önemli sebeplerinden birisi eski Osmanlı evlerine, tarihi eserlere, doğal güzelliklere ve termal banyolara ev sahipliği yapmasıdır.

Haberin Devamı

Taraklı ilçesinde neler yapılır?

İlçede kültür, termal, doğa ve yamaç paraşütü turizmi oldukça yaygındır. Taraklı ilçesine bağlı Hacıyakup Paşalar köyü Bizans dönemi eseri olan kil hamamı kaplıcaları ile ön plana çıkmaktadır. 8 kilometrelik yürüyüş yoluna sahip Karagöl Yaylası çok sayıda doğa severin gözde kamp alanlarındandır. Karagöl Yaylası ayrıca son yıllarda yamaç paraşütçülerinin de ilgi gösterdiği yerdir.

Taraklı nerededir

Taraklı ilçesinde görülmesi gereken yerler nelerdir?

493 yıllık Yunus Paşa Camisi ve Hamamı (Kurşunlu Cami), Yusufbey Mahallesi'nde 500 yıllık çınar ağacı, eski Osmanlı evleri, tarihi çarşı, Hark kanyonu ve Magarası, Karagöl Yaylası, Güngörmez Şelalesi, Kemer Köprüsü, Acısu, Hıdırlık Tepesi, Gürleyik Suyu, Belengermesi, Hamza Pınarı, Çile Pınarı, Ak Çeşme ve Çoban Çeşmesi görülmesi gereken yerlerdir.

Haberin Devamı

Taraklı ilçesine nasıl gidilir?

Taraklı ilçesine otobüsle gitmek için Sakarya merkeze gelinmelidir. Şehir içi otobüs seferleri kullanılarak ilçeye ulaşılabilir. Taraklı İstanbul'a 210 km, Bursa'ya 170 km, Ankara'ya 365 km ve Eskişehir'e 150 km uzaklıkta yer alır.

Ballıkayalar Tabiat Parkı haberi için tıklayın.

Taraklı ilçesine özgü yemekler nelerdir?

Yöresel keşkek, nohutlu et, köpük helvası ve uhut tatlısı ilçeye özgü yemeklerdir.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü