Muğla Tarihi Çarşıdaki Yangında Sabotaj İhtimali Araştırılıyor

Tarihi Çarşıdaki Yangında Sabotaj İhtimali Araştırılıyor

03.05.2018 - 15:10 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki tarihi Arasta Çarşısı'nda bulunan bir lokantada çıkan yangının güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı Görüntülerde, yangın çıkan lokantanın mutfak bölümünün arka bahçe kapısından elleri cebinde bir kadının çıkarak etrafa baktığı sırada dumanlar yükseliyor Kadının iş yerini terk etmesinin ardından ise alevler çoğalıyor

Tarihi Çarşıdaki Yangında Sabotaj İhtimali Araştırılıyor

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ilçesindeki tarihi Arasta Çarşısı'nda bulunan bir lokantada çıkan yangında ortaya çıkan sabotaj ihtimali araştırılıyor.

Haberin Devamı

Geçen ayın 22'sinde Camiikebir Mahallesi Saatli Kule Caddesi'ndeki tarihi Arasta Çarşısı'nda lokanta olarak hizmet veren ahşap binanın mutfağında çıkan ve kısa sürede yayılarak iş yerini kullanılamaz hale getiren yangınla ilgili inceleme sürüyor.

Yangını araştıran güvenlik güçleri, civardaki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Görüntülerden birinde, yangın çıkan lokantanın mutfak bölümünün arka bahçe kapısından elleri cebinde bir kadının çıkarak etrafa baktığı sırada dumanlar yükseliyor. Kadının iş yerini terk etmesinin ardından ise alevler çoğalıyor.

Sabotaj ihtimalini değerlendiren gasp bürosu ekipleri, görüntülerdeki kadının yakalanması için çalışma başlattı.

Öte yandan iş yerinden alınan örnekler de İzmir Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderilirken, iş yeri sahibinin şikayeti üzerine bir kişinin de ifadesinin alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

- Esnaf iş yeri zarar gören kadına sahip çıktı

Bu arada, iş yeri kullanılamaz hale gelen Şükran Tilki'ye ise esnaf komşuları sahip çıktı. Tilki'ye mutfağını açan bir esnaf komşusu günlük yemek çıkarmasını sağladı. Hazırlanan yemekler ise tarihi çarşıda bulunan ara sokakta kurulan masa ve sandalyelerde satışa sunuldu.

Engelli çocuğuna baktığını belirten Tilki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hiçkimseyle küskünlüğüm dahi yok. Bu olayın neden yaşandığını bilmiyorum. Tek derdim kısa zamanda iş yerimin tekrar açılması ve ekmek paramı kazanmam." dedi.

İş yerinin belediye ekiplerince temizlendiğini belirten Tilki, sit alanı olması nedeniyle yeniden proje hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, Muğla'daki takipçileri sayesinde Tilki'ye ulaşan sanatçı Haluk Levent'in de her türlü yardıma hazır olduğunu söylediği öğrenildi.

Yazarlar