Gündem Tarihi geçmiş ilaç verdiler!

Tarihi geçmiş ilaç verdiler!

28.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soğuk algınlığı şikâyetiyle götürüldüğü hastanede yapılan iğneden can veren 1.5 yaşındaki Hüseyin’in tarihi geçmiş iğneden öldüğü öne sürüldü

Tarihi geçmiş  ilaç verdiler

Kahramanmaraş’ta yaşayan 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Güllü Durdu, hastalanan küçük oğlu Hüseyin’i 19 Ocak’ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Servisi’ne götürdü. Acil serviste muayene edilen Hüseyin’e bronşit teşhisi konuldu ve hastaneye yatırıldı. Ailesinin iddiasına göre Hüseyin’in koluna takılan seruma hemşireler tarafından 3 farklı ve tarihi geçmiş ilaç enjekte edildi. İlaçların ardından kalbi durup yeniden çalıştırılan Hüseyin, Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi’nde sevk edildi. Burada yaşama döndürülemeyen Hüseyin’in cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Anne, oğlunun ihmale kurban gittiğini savunarak şöyle konuştu:

Üç dakika içinde fenalaşmış
“Bacak ağrısı, kol ağrısı gibi gripten kaynaklanan ağrıları vardı. Ambulans çağırdım. Acile giderken çocukla ambulansta oynadık. Doktor çocuğun bronşit olduğunu, 2 gün yatırıp yatırmayacağımı sordu. Ben de ‘İyi olacaksa yatıralım’ dedim. Yukarıya gönderdiler, hemşireler bir seruma 3 tane iğne kattı, çocukta hiçbir şey yoktu, iğnenin katılmasıyla çocuğun fenalaşması 3 dakika sürdü, bana ‘Hastanız eks’ dediler. 20 dakika sonra kalbinin durduğunu, sonra çalıştığını, beynin oksijensiz kaldığını, mide kanaması geçirdiğini söylediler. Beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediler. 2 gün orada kaldı, sonra Tıp Fakültesi’ne sevk ettiler, sonra ölüsünü verdiler. Çocuğumun hakkını arayacağım, sonuna kadar.”

Hastane: Söz konusu değil
Küçük Hüseyin’in teyzesi İlkay Adlamış ise hemşirelerin aralarında konuşurken ilaçların tarihinin geçtiğini fark ettiklerini öne sürerek “İçeriye girdim, 2 hemşire vardı. Diğer hemşire bir iğne getirdi, seruma enjekte yaptı. O arada, ’Allah’tan açmışım dolabı, bütün ilaçların tarihi geçmiş’ dedi. ‘Biri gelip araştırsaydı, sorsaydı biz ne cevap verecektik’ dedi. Beni fark etmedi tabi, ‘Bu çocuk ne olacak şimdi, ne diyeceğiz bu çocuğun sahibine?’ dedi. Karşıdaki dudağını ısırdı, beni gösterdi ve ’Sen ne yapıyorsun ya?’ dedi”
Hastane yöneticisi Uzman Doktor Şemi Atilla ise tarihi geçmiş iğne kullanımının söz konusu olmadığını söyledi.