Gündem Tarihi mahallede içki yasağı

Tarihi mahallede içki yasağı

02.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki tarihi Birgi Mahallesi Belediye Meclisi’nin kararıyla ‘içkili yer bölgesi’nden çıkarıldı. Ak Partili ve MHP’li üyelerin ‘evet’ oylarıyla alınan karara CHP’li üyeler tepki gösterdi...

Tarihi mahallede içki yasağı

İzmir’in Ödemiş ilçesinin Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış olan mahallesi Birgi, belediye meclisi kararıyla ’içkili yer bölgesinden’ çıkartıldı.
Ödemiş’in AK Partili Belediye Meclisi üyeleri ilçeye 9 kilometre mesefadeki tarihe tanıklık etmiş olan, Birgi Mahallesi’nde, inanç turizmi ve tarihi dokunun zarar görmemesi için içkili mekanlara ruhsat verilmemesini için önerge verdi. AK Partili 15 ve MHP’li 4 meclis üyesinin ’evet’ oyuyla önerge kabul edildi. CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, alınan karara tepki gösterdi. Dönmez, “Birgi’nin tamamen içkili yer bölgesinden çıkarılması kentin kültürüne, tarihine haksızlıktır. Karar Birgi’nin UNESCO adaylığını tehlikeye atacaktır” diye konuştu.

‘Şikayetler geliyordu’
AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir ise Birgi’nin tarihi yapısı olan bir yer olduğunu belirterek, “Şikayetler geliyordu. Bu nedenle yeni açılacak mekanlara içki ruhsatı verilmemesi kararı alındı” dedi.