Gündem Tarihi sütunların yerine yenisi geldi

Tarihi sütunların yerine yenisi geldi

06.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya Kaleiçi’nde ‘Sütunlu Konak’ adıyla bilinen evin sahibi Mustafa Aydemir, kaldırılan tarihi sütunların yerine yenilerini yaptırdı. Tarih tutkunu Aydemir, “Tarihi sütunlar 1994 yılında 2863 sayılı yasa kaynak gösterilerek bana zimmetlenmişti. Gözüm gibi koruduğum eserler elimden alınınca birini Andezit taşından, diğerini Marmara Adası’nın beyaz mermerinden yaptırdım” diye konuştu.

Tarihi sütunların  yerine yenisi geldi

Sualtı araştırmacısı ve tarih tutkunu Mustafa Aydemir’in evinin girişinde sergilediği 2 bin yıllık Roma Dönemi sütunlar, şikayetler

Tarihi sütunların  yerine yenisi geldi
üzerine müzeye taşınmıştı. Aydemir, kendisine 23 yıl önce Antalya Arkeoloji Müzesi’nin izniyle verilen tarihi granit sütunların yerine yenilerini yaptırdı.

Evinin tarihi eserlerden dolayı Sütunlu Konak olarak anıldığını belirten Aydemir, “Tam ve büyük olan andezit taşından, yarım olan ise Marmara Adası’nın beyaz mermer taşından yontuldu. Sütunlu Konak isminin yaşaması, ailemizin itibarı ve turizm bölgesini renklendirmesi için bunları yaptırdım.” dedi.

Konağın bulunduğu bölgede çok sayıda lüks otel olduğunu ve turistlerin otele girmeden önce konakta fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaştığını söyleyen Aydemir, Türkiye’nin tanıtımı içinde önemine değindi. Aydemir, “Bölge bir açık hava müzesi gibiydi. Otellerden yürüyerek gelip fotoğraf çektiriyorlardı. Caddeyi ilginç kılan sütunlar ülkemizi tanıtımına da katkı sağlıyordu. Askere zimmetlenen silah gibi korumam ve bakmam için bana zimmetlenmişti. Yani, kamuya ait sütunlar geçici koruma sorumluluğu ile bendeydi. İddia edildiği gibi evimizin değil turistik Şirinyalı bölgesinin süsüydü ve çok ilgi çekiyordu” diye konuştu.