Van "Tarihi Van Evleri" Turizme Kazandırıldı

"Tarihi Van Evleri" Turizme Kazandırıldı

11.10.2018 - 18:53 | Son Güncellenme:

Tuşba Belediyesi tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle yapılan Tarihi Van Evleri turizmin hizmetine sunulacak Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe: "Buraya gelen ziyaretçilerimiz, ilk girişten itibaren kendilerini 1900'lü yıllarda görecek. İnsanlarımızın o dönmede nasıl yaşadığını bu ortamda görebilme fırsatı bulacak."

Tarihi Van Evleri Turizme Kazandırıldı

VAN (AA) - Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) destekleriyle yapılan Tarihi Van Evleri turizme kazandırıldı.

Haberin Devamı

Tuşba Belediyesi'nce kentin cazibe merkezi olması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında yapımına başlanan 4 Tarihi Van Evi'nde çalışmalar tamamlandı.

DAKA desteğiyle Kalecik Mahallesi'ndeki 10 bin metrekarelik alanda yapılan evler, yerli ve yabancı ziyaretçilerin hizmetine sunulacak.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yaptığı açıklamada, bölgenin turizm ve kültürel zenginliklerinden cazibe merkezi oluşturmaya devam ettiklerini söyledi.

Tarihi Van Evleri'nin bölgenin ve ilin turizmine katkı sağlayacak ihtişamda olduğunu ifade eden Özgökçe, "Tarihi Van Evleri'nden Van manzarası, Erek Dağı, Süphan Dağı, Artos Dağı, Van Gölü, İskele sahili, Van Kalesi, şehir merkezi ve Edremit ilçesi de rahatlıkla izlenebilecek. Hizmete açılacak evler vefalı ve kadirşinas halkımızın ailesiyle gelip yöresel tatları tadabileceği, dinleneceği ve nefes alacağı mekanların başında gelecektir." dedi.

Haberin Devamı

Evlerin ilmek ilmek taş ve kerpiçler örülerek tamamlandığını anlatan Özgökçe, evlerde Urartu kültürünü yansıttıklarını ifade etti.

Özgökçe, Tarihi Van Evleri'ni ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilerin geçmişe yolculuk yapacağını belirterek, şunları aktardı:

"Van evlerinin yaşatılabilmesi için insanlarımızın geçmişten günümüze nasıl bir ortamda yaşadıklarını göstermek istedik. Gelecek nesillerimize ve aynı zamanda turizme yeni bir nokta kazandırmak adına Van evlerimizin projesini 2016 yılında uygulamaya başladık. Buraya gelen ziyaretçilerimiz, ilk girişten itibaren kendilerini 1900'lü yıllarda görecek. O dönemde nasıl yaşandığını, bu ortamda görebilme fırsatı bulacak. Geleneksel evlerimiz, Van'ımızın tüm güzelliklerini görebileceğiniz en mükemmel alanda inşa edildi."

Özgökçe, yapımını tamamladıkları Tarihi Van Evleri'ni 13 Ekim'de hizmete açacaklarını kaydetti.