Mersin Tarsus Cemevi'nde Muharrem Bereketi

Tarsus Cemevi'nde Muharrem Bereketi

29.09.2017 - 14:09 | Son Güncellenme:

.

Tarsus Cemevinde Muharrem Bereketi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şubesi’nde iftar yemeği verdi.
Muharrem ayının son gününe kadar Tarsus’ta Alevi vatandaşlara iftar yemeği verecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iftar programına, Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanı Erdal Turgut, Baba Hasan Gücenmez, cemevi üyeleri, yöneticiler ve vatandaşlar katıldı. İftar öncesi konuşan cemevinin babası Hasan Gücenmez, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz, her nerede dara düştüysek, bir problemimiz veya bir sorunumuz olduysa gerek altyapı olarak, gerek cemevi temizliği ve bakımı gibi pek çok sorunumuzda bizim hep yanımızda oldu. Bir rica ile her türlü imkanlarını buraya kadar serdi. Hizmetlerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hak-Muhammed-Ali dildeki dileklerini, gönüldeki muratlarını versin” dedi.
Tarsus Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Erdal Turgut ise “Geçen yıl da yas-ı matem orucumuzu tuttuğumuzda yine Mersin Büyükşehir Belediyesi bize yemek konusunda destek oldu. Bu yıl da aynı şekilde bizlere katkı sağladı. Verdikleri hizmetler Hak katında kabul olsun. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne şahsım, yönetimim ve üyelerimiz adına teşekkürlerimizi sunarım. Böyle bir günde gelen canlarımıza da soframıza ortak oldukları için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Cemevi Kadın Kolları Başkanı Elife Cengiz de Tarsus’taki cemevlerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yaptırdığını ifade ederek, "Kendisi her konuda bize destek oluyor, yanına gittiğimiz zamanlarda da bizi geri çevirmeden, sorunlarımızı dinliyor. Kendisine bizlere yardımcı olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın bizlere katkılarını her zaman esirgemediğini biliyoruz ve muharrem oruçlarında da yemeklerimizi gönderiyor. Başkanımıza bizimle bu yemekleri paylaşıp katkıda bulunduğu için de teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Muharrem ayının son gününe kadar her gün yaklaşık 150 kişilik çıkarılacak olan yemekler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde pişirilirken, Alevi inancına mensup vatandaşların talepleri doğrultusunda et, tavuk, soğan ve sarımsak kullanılmadan hazırlanmaya devam edecek.