Mersin Tarsus Kemalpaşa Sanayi Sitesi'nin Temeli Atıldı

Tarsus Kemalpaşa Sanayi Sitesi'nin Temeli Atıldı

11.08.2017 - 10:45 | Son Güncellenme:

.

Tarsus Kemalpaşa Sanayi Sitesinin Temeli Atıldı

MERSİN (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde yapılacak Kemalpaşa Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı.

Haberin Devamı

Tarsus Belediyesi öncülüğünde, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ve bazı odalarca Kemalpaşa Mahallesi'nde yaptırılacak sitenin temeli için tören düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, törendeki konuşmasında, bir kentin çağdaş olabilmesi için sanayi sitelerinin belli bir bölgede kümelenmesi gerektiğini belirterek, esnafların gelişi güzel yerlerde, apartman altlarında faaliyet göstermelerinin doğru ve uygun olmadığını söyledi.

Uzun yıllardır şehir içindeki esnafların, şehir dışında konuşlandırmalarının mücadelesini verdiklerini belirten Kocamaz, "Şehrin etrafındaki dağınık iş yerlerini burada toplamaktayız. Tarsus'u, Türkiye'de örnek bir kent yapmak için mücadele ediyoruz. Pedalı çevirmezseniz düşersiniz, bunun için sürekli çalışmalıyız. Bakın buranın altyapısına 10 milyon lira harcadık. Herkesin bunun kıymetini bilmesi gerekir. Burası en önemli ticaret merkezlerinden biri olacak." dedi.

Haberin Devamı

MESOB Başkanı Talat Dinçer ise esnafların, üreten, yaşadığı kente ve ülke ekonomisine tüm gücüyle katkı sağlayan bir kesim olduğunu ifade ederek, "Esnaflarımız Kemalpaşa Sanayi Sitesi ile her türlü çağdaş teknolojik ve fiziksel koşullarla son derece güzel bir ortamda faaliyetlerini sürdürecekler." ifadesini kullandı.

Törene Kocamaz ve Dinçer'in yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da katıldı.