Gündem Tartışma yaratan diziler!

Tartışma yaratan diziler!

15.12.2014 - 09:35 | Son Güncellenme:

Samanyolu TV’de yayımlanan “Sungurlar” (Şefkattepe) ve “Tek Türkiye” gibi dizilerin senarist, yönetmen ve yapımcıları da operasyon kapsamında gözaltına alındı. Samanyolu TV’nin birçok dizisi daha önce kamuoyunun gündeminde tartışılmış, siyasetçiler tarafından da eleştirilmişti

Tartışma yaratan diziler

Demirtaş: Hedef gösteriyor

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “Tek Türkiye”, “Ölümsüz Kahramanlar” gibi dizilerin gerçek dışı anlatımlarla Kürt halkını hedef gösterdiğini, kardeşlik kültürüne zarar verdiğini söylemişti. “O dizileri izleyenler, dizi bitince sokağa çıkıp, karşısına çıkan ilk Kürt vatandaşı boğmak istiyordur” açıklamasında bulunan Demirtaş, dizileri RTÜK’e şikâyet etmişti.

Erdoğan eleştirmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde 15 Şubat’ta Haliç Metro İstasyonu
açılışında yaptığı açıklamada, Kürt sorununu işleyen Şefkattepe dizisine tepki göstermişti. Hz. Muhammet’in ışıkla yeryüzüne indiğinin gösterildiği diziyi eleştiren Erdoğan, “İstedikleri iftirayı,
istedikleri çamuru atsınlar. istediklerini yapsınlar. İşte, sevgili peygamberimizi Miraç’tan indirip, kamyona bindirecek kadar ahlaksız bunlar. Cehennemin yolları iyi niyet taşlarıyla döşelidir. Bunlar bu şekilde aldattılar, kandırdılar. Ama bundan sonra asla” demişti.

Haberin Devamı

‘Kollama’dan al haberi

Samanyolu TV’de 2008-2011 arasında “Kollama” adlı polisiye dizi de büyük tartışma yaratmıştı. Dizide Ergenekon ve Balyoz operasyonlarına göndermeler yapılmıştı. “Kaya Minik” adlı karakterle Ergenekon operasyonunda tutuklanan Yalçın Küçük, “Zeki Yahya” karakteri ile Savcı Zekeriya Öz’ün anlatıldığı belirtilmişti. Savcı Öz’ün yetkilerinin alınıp İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanması bir hafta önce dizide canlandırılmıştı. MHP yöneticilerinin istifa ettiği kaset skandalı da olaydan bir hafta önce dizide işlenmişti.