Gündem Tasarım Bienali uluslararası medyada

Tasarım Bienali uluslararası medyada

09.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ENKA Vakfı, Petkim ve VitrA eş sponsorluğunda, Beatriz Colomina ve Mark Wigley küratörlüğünde düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali uluslararası basında 120’den fazla habere konu oldu.

Tasarım Bienali uluslararası medyada

22 Ekim tarihindeki açılışından bu yana uluslararası medya ve tasarım dünyasının yoğun ilgi gösterdiği bienali takip eden The New York Times, Financial Times, El Pais, Süddeutshce Zeitung, Icon, Monocle, Wallpaper, Dezeen, Domus, ArchDaily, Metalocus, Apollo, Disegno, Designboom, Les Echos, Archinect, Volume, Architectural Record, Corriere della Serra, Artnet, Artribune, Blouin Artinfo, Frame, Metropolis, SRF, TL Magazine gibi önde gelen yayınların bulunduğu birçok gazete, dergi, TV, radyo ve çevrimiçi mecra bienalden övgüyle söz ederken, sergide yer alan farklı projeleri okuyucularına tanıttı.

Haberin Devamı

The New York Times gazetesinde ‘Tasarımın Rastlantısal Gücü’ başlıklı yazısında Michael Rock, günümüzde tasarımın her yerde olduğuna değinirken, 3. İstanbul Tasarım Bienali’nin temasına da gönderme yaptı. Icon dergisinde yayımlanan makalesinde bienali inceleyen Tim Abrahams, bu etkinliğin gücünün ve düşünce özgürlüğünün, etkinliği düzenleyenlerin azmini gösterdiğini; bu tarz bir özgür düşünceyi korumanın ise ancak kendini işine adamış profesyonel bir ekiple ve şehrin içine yayılmış geniş bir kültürle mümkün olacağını savunuyor.