Ekonomi Taşeron kalkıyor, kadro geliyor

Taşeron kalkıyor, kadro geliyor

06.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, kamuda 450 bin, belediyeler ve il özel idarelerinde 400 bin işçinin, çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edileceğini belirterek, “Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz” dedi.

Taşeron kalkıyor, kadro geliyor

Erdoğan, grup konuşmasında 2018 bütçe görüşmelerinin ardından Meclis’ten geçirilmesi düşünülen, “taşeron” düzenlemesine ilişkin şunları söyledi:

“Yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen alt işveren işçileriyle ilgili düzenlemeye de değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin, halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözüyoruz. Artık aradaki komisyonlar, taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor, hepsi böylece işçi kadrosuyla görev alıyorlar. Belediyelerde de belediye şirketlerinin, iktisadi teşekküllerinin inşallah personeli olarak göreve devam edecekler.”

Erdoğan, taşeron sorunun ortadan kalkmasında gösterdekileri çabadan dolayı başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’a teşekkür etti.

Haberin Devamı