Gündem Tatil dönüşü aynı manzara

Tatil dönüşü aynı manzara

28.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayramı şehir dışında geçirenler, dönüş yolunda uzun kuyruklar oluşturdu. Trafik çilesini çekmemek için erken davrananların önceki günden itibaren oluşturduğu yoğunluk dün artarak devam etti.

Tatil dönüşü aynı manzara

Bayram tatilinin son gününde yollarda manzara yine değişmedi. Bayramı fırsat bilerek tatile çıkan vatandaşlar, dönüş yolunda adım adım ilerledi. Arife günü başta İstanbul olmak üzere Trakya’dan tatilini geçirmek için yola çıkıp Çanakkale Boğaz geçiş hattını kullananlar bayramın son günüyle Ege sahilleri, Edremit Körfezi, Assos ve Bozcaada gibi turizm merkezlerinde tatillerini tamamlayan tatilciler dönüş yolunda uzun araç kurukları oluşturdu. Tatilin son gün yaşanacak yoğunluğu düşünerek bayramın 2’nci günü yola çıkan ve trafik çilesini erken çekmeye başlayan tatilcilere dün yenileri eklendi.

Haberin Devamı

- İSTANBUL: Tatil sonrasında İstanbul’a dönüşler nedeniyle TEM ve E5’in bazı kısımlarında trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle TEM otoyolunun İstanbul yönü Silivri ve Büyükçekmece arasında trafik yoğunluğu nedeniyle ulaşım zaman zaman sekteye uğradı. Mahmutbey Gişeler mevkiinde İstanbul yönüne araç yoğunluğu dikkati çekti.

10 km’lik kuyruk

- TEKİRDAĞ: Tatilin son gününde Tekirdağ, Çanakkale, Avşa ve Marmara adalarındaki tatilcilerin dönüş yolculuğu nedeniyle Tekirdağ-İstanbul karayolunda trafikte yoğunluk oluştu.

- BOLU DAĞI: Anadolu Otoyolu’nun Bolu kesiminde, İstanbul’a dönen tatilciler, Yumrukaya Viyadükleri, Abant Kavşağı, Elmalık ve Bolu Dağı Tüneli ile viyadüklerde trafiğin aksamasına neden oldu.

Haberin Devamı

- BALIKESİR-BURSA: Karacabey-Bursa karayolu da yoğunluk yaşanan yerlerden. İzmir ve Çanakkale’den gelen araçların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle, trafik güçlükle ilerledi. Karacabey Harası - Uluabat Mahallesi’ arası 10 kilometre araç kuyruğu oluştu.

- EDREMİT-BANDIRMA: Edremit Körfezi’ne gelen tatilciler, Çanakkale-İzmir, Çanakkale-Balıkesir karayollarında yoğunluk oluşturdu. Bandırma-İstanbul arası 13 deniz otobüsü ve feribot seferi yapıldı.

- ÇANAKKALE: Feribotla Avrupa yakasına ulaşmak isteyen yüzlerce araç Çanakkale kent merkezinde 1,5 kilometreyi bulan kuyruğa neden oldu. Seferlerin saatsiz olarak yapıldığı belirtildi.

Trafikte can alan tartışma

Kocaeli’de çarpışan iki hafif ticari aracın sürücüleri arasındaki tartışma cinayetle bitti. Aydın Yerebatan (52) yönetimindeki araç ile E.Ç. yönetimindeki araç D-100 Karayolu’nda ilerlerken çarpıştı. Kaza nedeniyle iki sürücü tartıştı. Yerebatan daha sonra aracıyla Körfez ilçesindeki evine doğru ilerlerken, E.Ç. aracıyla takibe başladı. E.Ç. araca arkadan çarparak devrilmesine neden oldu. Yaralanan Yerebatan, kaldırıldığı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Olayı cinayet olarak değerlendiren Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, D-100 Karayolu Derince mevkisinde bulunan MOBESE kameralarından aracın plakasını ve şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Polis sürücü E.Ç. ile araçtaki babası r.ç. ve kardeşi E.Ç.’yi gözaltına aldı. Sürücü E.Ç. tutuklandı, diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

250 bin kişi yollara düştü

Emniyet verilerine göre, önceki akşam 19.00’dan itibaren otellerden çıkışların olduğu ve yaklaşık 250 bin kişinin özel araçlar ve toplu taşıma araçlarıyla dönüşe geçtiği ifade edildi. Bayramda Marmaris’e tatil için gelenler, dönüşe geçtiklerinde Datça Yolu’nda 7 kilometreyi bulan araç kuyruğu oluşturdu.