Tatil ABD yeni güvenlik yasasını uygulamaya koyuyor

ABD yeni güvenlik yasasını uygulamaya koyuyor

30.06.2017 - 11:22 | Son Güncellenme:

ABD İç Güvenlik Bakanlığı ABD'ye gerçekleşen tüm uçuşlarda yeni güvenlik taraması kuralları uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

ABD yeni güvenlik yasasını uygulamaya koyuyor

ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly ABD'ye 105 ülkeden direkt olarak gerçekleşen tüm uçuşlarda yeni güvenlik önlemleri sunan bazı yeni yasaları yürürlüğe koydu.

Haberin Devamı

Zaman aşamalı olarak uygulamaya konulacak yeni güvenlik önlemlerinin kapsamı oldukça geniş.

Yeni güvenlik önlemlerine göre elektronik cihazlar daha detaylı bir biçimde kontrol edilecek, her bir yolcu daha sıkı güvenlik taramalarına tabi tutulacak ve olası bir bomba tehlikesine karşı daha fazla eğitimli köpek havalimanlarında bulundurulacak.

ABD'ye uçuş gerçekleştiren toplamda 180 hava yolu firmasından kurallara uyum sağlamakta gecikenlere ya da sağlayamayanlara hem el hem de kabin altı bagaj kısmında elektronik cihaz taşıma yasağı uygulanması da kabul edilen maddeler arasında.

Uygulamaya uyum sağlayamayan hava yolu firmalarının ABD'ye uçuş gerçekleştirme lisansı da iptal edilebilecek.

Bu durum şu an için yalnızca aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye gerçekleşen direkt uçuşlarda uygulanan kabin içi elektronik cihaz taşıma yasağından etkilenen ülke ve havalimanı sayısının da artabileceği anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü