Tatil Akşehir Gölü Afyohkarahisar İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Akşehir Gölü Afyohkarahisar İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 17:15 | Son Güncellenme:

  Türkiye'de bulunan göller ve doğal güzellikler dünyaca ünlü göllerdendir. Ülkemizin en güzel gölleri arasında yer alan Akşehir gölü, saklı güzelliği ile bilinir. Bundan dolayı Akşehir gölü ve çevresine oldukça fazla ziyaretçi gelmektedir. Akşehir gölü ihtişamlı bir güzelliğe sahiptir. Özellikle kampçılar için de kamp alanı var mı şeklinde soruların doğuş noktasıdır. Akşehir gölü gezilip görülmesi gereken ve bulunduğu ilin gezilecek yerler arasında bulunan bir göldür. Göle geldikten sonra benzersiz bir deneyim yaşayacağınızdan emin olmakla beraber, bu göl internette en çok araştırılan ve tercih edilen göllerden bir tanesi olmuştur. Peki, Akşehir gölü nerededir? Akşehir gölüne nasıl ulaşılabilir? Akşehir gölünün özellikleri nelerdir? Akşehir gölü nasıl oluşmuştur? Akşehir gölünü gözler önüne seren detayları nelerdir? İşte Akşehir gölü ile ilgili bütün her şey.

Akşehir Gölü Afyohkarahisar İlinde Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

 

 

 Akşehir gölü dışarıya akıntısı olmayan lokasyon olarak ise Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde yer alan bir gölüdür.

Haberin Devamı

 

 Akşehir Gölü Nerede?

 

 Akşehir Gölü Afyonkarahisar şehrinde bulunmaktadır. Afyonkarahisar'ın Konya istikametinde yer alan bir gölüdür. Kısaca bu göl için Afyon ve Konya sınırları arasında kalan göldür diyebiliriz.

 

 Akşehir Gölüne Nasıl Gidilir?

 

 Akşehir gölüne hava yolu daha sonra aktarmalı kara yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Afyon'da havalimanı bulunmadığından ötürü Konya havalimanına iniş yaparak daha sonra karayolunu kullanarak Akşehir gölü yazan tabelaları takip edebilirsiniz. Bu noktadan sonra navigasyon açmanızı öneriyoruz. Çünkü otoyoldan hızlı bir şekilde Akşehir gölüne bağlanma şansınız var. Ayrıca Afyon'a geldikten sonra burada yer alan otobüsler aracılığı ile de Akşehir gölüne ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

 Akşehir Gölü Giriş Ücreti

 

 Akşehir gölüne giriş ücreti oldukça fazla merak edilmektedir. Fakat Akşehir gölü için herhangi bir ücret ödemek zorunda değilsiniz. Bu gölü ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

 

 Akşehir Gölü Özellikleri

 

 - Akşehir gölünün uzunluğu 39 kilometredir.

 - Gölün ortalama derinliği 171 metredir.

 - Akşehir gölünün yüzey rakımı 954 metredir.

 - Gölün genişliği 20 kilometredir.

 - Göldeki su seviyesi ve göl haznesi mevsimlere göre değişkenlik göstermektedir.

 - Akşehir gölü kapalı bir havzadır. Yani bu gölün dışarıya akıntısı bulunmamaktadır.

 - Akşehir gölünün suyu az tuzludur.

 

 Akşehir Gölü Hakkında Bilgi

 

 Emir dağı arasında meydana gelen çöküntüler sonucu oluşan bu göl İç Anadolu bölgesinin en ünlü göllerinden birisidir. Akşehir gölü Konya ve Afyon'un sınırları arasında yer almaktadır. Bundan dolayı bu göl için büyük bir göl diyebiliriz. Bu gölün Eber gölü ile de bağlantısı vardır.