Tatil Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara İlinde Nerededir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara İlinde Nerededir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

01.01.2024 - 11:40 | Son Güncellenme:

Ankara'da bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi Paleolitik Çağ'dan günümüze kadar geçen sürede Anadolu'da kurulan medeniyetler hakkında bilgi veriyor. Tarihe ışık tutan bu müze oldukça geniş bir koleksiyona sahiptir. Anadolu Medeniyetleri Müzesi Nerededir? Sizler için tüm detayları ile derledik.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara İlinde Nerededir, Nasıl Gidilir 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Anadolu Medeniyetleri Müzesi başkent Ankara'da bulunuyor. Tarihe ışık tutan bu müzede Anadolu'da kurulan medeniyetlere ışık tutuluyor. 

Haberin Devamı

 Anadolu Medeniyetleri Müzesi Nerede?

 Ankara'da bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu müzede Paleolitik Çağ'dan bugüne kadar Anadolu'da kurulan medeniyetler hakkında eserler bulunuyor. Bu eşsiz eserler ise tarihe ışık tutar. Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara'nın Ulus ilçesinde yer alıyor. Ulus ilçesinin Atpazarı semtinde bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara Kalesi'nin güneydoğusunda yer alıyor. Bu müzede ise Anadolu Medeniyetlerine ait eserler yer alıyor. Bu müzede Osmanlı Mimarisinin en gelişmiş yönlerini de bulmak mümkün.

 Anadolu Medeniyetleri Müzesine Nasıl Gidilir?

 Ankara'da bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne ulaşım oldukça kolaydır. Yurt dışından ve şehir dışından müzeyi ziyarete gelecek olan kişilerin öncelikle Ankara'ya gelmesi gerekiyor. Anadolu Medeniyetleri Müzesi Altındağ ilçesi Atpazarı semtinde bulunuyor. Müzeye bağlı bazı ören yerinin kısımları ise Ulus Meydanı tarafında yer alıyor. Atpazarı ve Ulus Bölgesine toplu taşıma araçları ile çok kolay bir şekilde ulaşım yapılabiliyor. Toplu taşıma araçları ile Atatürk Anıtı'na varıldıktan sonra tabelalar takip edilerek Gözcü Sokak'a gidilir. Gözcü Sokak'ta bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne de kolay bir şekilde gidilir.

Haberin Devamı

 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

 Anadolu Medeniyetleri Müzesine giriş için belli bir ücret ödemesi yapılıyor. 2024 Yılı güncel giriş ücretleri yetişkinler için 280 liradır.  Bu müzeye hafta içi giriş saatleri 08.30'da başlayarak 17.30'da sona eriyor. Müzede giriş biletlerinin gişelerdeki satışı ise 17.15' te bitmiş oluyor. Anadolu Medeniyetleri Müzesi bayramın birinci gününde 13.00 itibari ile açılıyor.

 Anadolu Medeniyetleri Müzesi Tarihi

 Anadolu Medeniyetleri Müzesinin tarihi 1921 yılına kadar dayanıyor. Bu tarihte Kültür Müdürü Mübarek Galip Bey tarafından fikir olarak beyan edilen Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara Kalesi'nin Akkale burcuna yerleştirilmeye başlandı. O tarihten itibaren Anadolu'daki uygarlıklara ait eserlerin toplanmasına başlanıldı. Bunun yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk'ün de direktifleri doğrultusunda Hitit buluntuları da Ankara'ya getirildi. Çok fazla toplanan eserler ise Kurşunlu Han ve Mahmut Paşa Bedesteninde toplandı. Çalışmalar sonunda müze 1943 yılında açıldı. 

Haberin Devamı

 Anadolu Medeniyetleri Müzesi Hakkında Bilgiler

 Anadolu Medeniyetleri Müzesi 1997 yılı itibari ile "Avrupa'da Yılın Müzesi" ödülünün sahibi oldu. Aynı zamanda müzedeki eserler de kronolojik sıraya olarak düzenlenmiştir. Anadolu'daki Paleolitik Çağ, Neolitik Çağ, Kalkolitik Çağ, Tunç Çağı gibi pek çok medeniyete ait eserler de yoğun ilgi görüyor. Bunun yanı sıra Alacahöyük kazılarından elde edilen tüm eşyalar da bu müzede bulunuyor. Müze herkes tarafından ilgi ile karşılanıyor.