Tatil Avrupa'nın şirin başkenti Ljubljana

Avrupa'nın şirin başkenti Ljubljana

03.11.2017 - 16:42 | Son Güncellenme:

Ljubljana, ortasından geçen Ljubljanica Nehri etrafına yayılmış bir kent. Ortaçağ'dan kalma pek çok yapının bulunduğu Ljubljana, atmosferiyle ziyaretçileri büyülüyor.

Avrupanın şirin başkenti Ljubljana

Ljubljana, Avrupa'nın ortasında bulunan bir kent. Tarih boyunca pek çok uygarlığın iz bıraktığı şehir, günümüzde de Slovenya'nın başkenti.

Haberin Devamı

Ljubljana nerede? Ljubljana kentine nasıl gidilir?
Ljubljana (Lyublyana diye okunur) Orta Avrupa'nın başladığı Balkanların bittiği bir coğrafi bölgede yer almakta. Almanca adı Laibach olan Ljubljana, yüzyıllar boyunca Avusturya idaresinde altında kaldı. Slovenya'nın orta kesiminde yer alan Ljubljana, kenti ikiye ayıran Ljubljanica Nehri ile bir bütünlük kazanmıştır. Alplerin yayıldığı Slovenya'nın nispeten daha düzlük bir noktasında yer alan Ljubljana'nın en yüksek noktası kalesinin de bulunduğu Kale Tepesi'dir.

Avrupanın şirin başkenti Ljubljana

Ljubljana kentine İstanbul'dan doğrudan gerçekleştirilen uçak seferleriyle ulaşmak mümkün. İstanbul - Ljubljana yolculuğu yaklaşık olarak iki saat sürmekte. Havaalanından kent merkezine belirli aralıklarla otobüs seferleri düzenlenmekte. Bunun yanı sıra taksilerle de kent merkezine ulaşmanız mümkün.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği üyesi olan Slovenya'ya gitmek için Schengen vizesine sahip olmak gerekiyor. Ülkenin resmi para birimi Avro.

Ljubljana tarihi hakkında bilgiler...
Yüzlerce yıl önce Ljubljana'nın bulunduğu yerde Emona adlı bir yerleşim mevcuttu. Araştırmalardan elde edilen bulgulara göre meydana gelen bir sel sonucu Emona yok olmuştu. Tarihte Ljubljana isminden ilk kez 12. yüzyılda söz edilmekte. Habsburgların yönetimi altında Ortaçağ boyunca gelişimini sürdüren kent, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nda da Sloven ağırlıklı bir kent olarak yer almıştı.

Sırp-Hırvat-Sloven ya da daha sonra değişen adıyla Yugoslavya Krallığı ve Yugoslavya Federasyonu'nun da bir parçası olan kent, günümüzde de Slovenya'nın başkentidir. Ülkenin, siyasi, ekonomik ve kültürel bakımından merkezi olan Ljubljana, 280.000 kişinin yaşadığı bir kent.

Avrupanın şirin başkenti Ljubljana

Ljubljana kentinde nereler görülmeli?
Kentin en önemli simgelerinden biri Ljubljanica Nehri üzerinde yer alan Üçlü Köprü'dür. Kentin iki yakasını birleştiren köprü, üç kol halinde inşa edilmiştir. 1842'de tek köprü olarak inşa edilen daha sonrasında ilave kollarla bugünkü haline kavuşan köprü Orta Avrupa ve Balkanları da simgesel olarak ayırmaktadır.

Haberin Devamı

Avrupanın şirin başkenti Ljubljana

Preşeren Meydanı, Tivoli Parkı, İlüzyon Müzesi, Çağdaş Sanat Tarihi Müzesi, Etnografya Müzesi, Ortaçağ mimarisini koruyan eski kent ve Gornji Trg şehirde görülmesi gereken yerler arasında.

Ayrıca Ljubljanica Nehri üzerinde gerçekleştirilen tekne turları da şehre gelen turistlerin mutlaka katıldığı etkinlikler arasında yer alıyor.

Ljubljana kentinde nerede kalınır?
Son yıllarda açılan büyük otellerin yanı sıra kent merkezindeki pansiyonlar ve butik oteller de Ljubljana'yı ziyarete gelenlerin konaklayabileceği yerler arasında bulunuyor.

Yazarlar