Tatil Azur Penceresi tarihe karıştı

Azur Penceresi tarihe karıştı

09.03.2017 - 09:50 | Son Güncellenme:

Malta'nın en önemli turistik cazibe ve Game of Thrones dizisinin çekim noktalarından biri olan Azur Penceresi kuvvetli fırtına nedeniyle çöktü ve Akdeniz sularına karıştı.

Azur Penceresi tarihe karıştı

Malta'nın en önemli doğal güzelliklerinden olan dünyaca ünlü Azur Penceresi şiddetli fırtına nedeniyle çöktü. Ünlü manzara tarihe karıştı.

Haberin Devamı

Malta'nın Gozo Adası'nı ziyaret edenlerin uğrak noktalarından biri olan 28 metrelik ünlü kemer büyüleyici bir pencere etkisi yaratıyordu.

Malta başbakanı Joseph Muscat Malta turizm tanıtımında daima ilk sırada yer alan Azur Penceresi'nin çöküşünü içler acısı bir olay olarak belirtti.

Azur Penceresi tarihe karıştı

Gozolu Roger Chessell kemerin şiddetli fırtına sebebiyle çöktüğünü söyledi.

Azur Penceresi'nin bulunduğu alanda denizin fırtına üzünden oldukça kabardığını belirten Chessell kemerin birdenbire çöktüğünü ve sulara karıştığını sözlerine ekledi.

Malta başbakanı Muscat, Twitter hesabı üzerinden Akdeniz'in bu ünlü simgesinin doğal bir olay sonucu çöktüğünü ve kötü günün geldiğini yazdı.

Gozo Adası bakanı Anton Refalo kemerin çökmesini insanın kendisinden bir parçayı kaybetmek olarak niteledi.

Haberin Devamı

Azur Penceresi tarihe karıştı

Azur Penceresi'nin çökmesi aslında sürpriz değil.

2013 yılında yapılan bir araştırmada Azur Penceresi'nin çok yakın zamanda çökme tehlikesinin bulunmadığını fakat erozyonun kaçınılmaz olduğunu ortaya koymuştu.

Azur Penceresi çok sayıda Malta turizm broşürü ve tanıtım reklamının yanı sıra çok sayıda ünlü dizi ve film için çekim sahnesi olarak da kullanılmıştı.

Azur Penceresi tarihe karıştı

Kemer, Game of Thrones dizisinde Dothraki'nin düğün sahnesinin çekildiği yerdi.

Azur Penceresi ayrıca 1981 yılında Titanların Savaşı, 2002 yılında da Monte Kristo Kontu filminde yer almıştı.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü