Tatil Bodrum'un rakibi Şarköy!

Bodrum'un rakibi Şarköy!

25.07.2011 - 16:47 | Son Güncellenme:

Herkes Bodrum'a gitmenin hayallerini kurarken siz Türkiye'nin en uzun kumsalına sahip Şarköy'de rüya gibi bir tatil geçirebilirsiniz.

Bodrumun rakibi Şarköy

Şarköy Türkiye'nin birinci, Dünya'nın ise en uzun 12. kumsalına sahiptir. 60 km uzunluğundaki kumsalları ile denizin tadını çıkarmak, deniz ürünlerini tanımak için muhteşem bir yöredir. Denizi ve kumsalları takdire değer temizlikte olan Şarköy, 2011 yılında da mavi bayrak almaya hak kazanmıştır.

Konaklama imkanlarının 700-800 yatak civarında olduğu Şarköy, yazlıkçıların da uğrak yerleri arasındadır.

Şarköy'den düzenlenen tekne turları da mevcuttur. Avşa ve Marmara adasına düzenlenen bu turlar turistlerin eğlenceli vakit geçirmesini sağlar.

Şarköy, etrafında bulunan ormanlar sayesinde oldukça temiz bir havaya sahiptir. Bol oksijenli ve denizin berrak sularıyla renklenen bir tatil için Şarköy, listenizde mutlaka yer almalıdır.

Tekirdağ’a yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Şarköy ilçesine İstanbul’dan karayolu ile özel otomobil dışında otobüs ile de ulaşmak mümkün.

Yaz mevsimiyle birlikte nüfusu önemli oranda artan Şarköy, misafirlerinin ilçede güzel günler geçirmesi için değişik alternatifler sunuyor. Kaliteli şarap üretimiyle vatandaşlara ayrı bir damak zevki yaşatan Şarköy, zeytin yağıyla da rakip tanımıyor.

Ayrıca rüzgarın uyumuyla yamaç paraşütü ve deniz sörfünün rahatlıkla yapılabildiği ilçede, vatandaşlar sakin bir yaz tatilinin yanında adrenalin sporlarını da yapabiliyor.

Yazarlar