Tatil Boracay adası turistlere yeniden açılıyor!

Boracay adası turistlere yeniden açılıyor!

31.08.2018 - 11:14 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz aylarda insanların yol açtığı çevre sorunları nedeniyle turistlere kapatılan Filipinler'in cennet köşesi Boracay, yeniden ziyarete açılmaya hazırlanıyor.

Boracay adası turistlere yeniden açılıyor

Boracay adası turkuaz denizi ve bembeyaz plajıyla hayranlık uyandıran bir yer. Turistlerin bir süredir ilgi odağı olan bu ada çevre sorunlarıyla gündeme gelmişti. Filipinler'in en turistik rotası olan Boracay'ın turist yoğunluğu nedeniyle özellikle sahil şeridinde yaşanan atık sorunu, ada yönetimini harekete geçirmişti.

Haberin Devamı

Boracay adası yöneticilerinin aldığı karar doğrultusunda geçtiğimiz Nisan ayından itibaren bölgeye turistlerin gelişi yasaklanmıştı. Bu tarihten itibaren adaya sadece adada yaşayan ve çok yakın akrabaları bulunanların girişine müsade ediliyordu. Bu süre zarfında Boracay'ı, turistlerin neden olduğu çevre kirliliğinden arındırılmak üzere çeşitli projeler yürütüldü.

Son olarak adanın eski görünümüne kavuşması ve gerekli temizleme çalışmalarının sona ermesiyle Boracay, yeniden turistleri ağırlamaya başlayacak. Pasifik Okyanusu'nda yer alan Boracay yılda ortalama 70 bin turisti ağırlıyor. Eylül ayının 26'sından itibaren yeniden ziyaretçilerin giriş yapabileceği adaya rezervasyon hazırlıkları da başlamış durumda.