Tatil Cruise gemi turu ile ilgili merak edilenler

Cruise gemi turu ile ilgili merak edilenler

08.06.2017 - 15:54 | Son Güncellenme:

Cruise gemi turu ile seyahat etmek nasıldır? Çocuklu aileler için cruise gemi turu ideal bir seçenek mi? İşte cruise gemi turu ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevapları...

Cruise gemi turu ile ilgili merak edilenler

Birçoğumuz cruise gemi turunun 5 yıldızlı bir otelden ne farkı var diye sorarız. Kuşkusuz bu sorunun yanıtı cruise gemi turu ile her gün farklı bir kentte bambaşka deneyimler yaşamak ve yeni kültürleri o kentin tam da merkezinden yani limanından başlayarak keşfetmek.

Haberin Devamı

Turizmde trend ve anlayış değiştikçe tatilciler sıradan otobüs, otomobil ya da uçak yolculuğu sonrası tek bir kente gitmek ve orada birkaç gün o tatil yapmak yerine kısıtlı ya da uzun süreler içerisinde daha çok rotayı görebilmek ve birbirinden çok farklı kültürleri deneyimlemek istiyor.

Cruise gemi turu ile ilgili merak edilenler

Cruise gemiler tam da bu noktada turizmdeki bu yeni talebi karşılayabilen birbirinden cazip rotaların bulunduğu turları uygun fiyatlar ve 5 yıldızlı otel konforu ile sunuyor.

Günümüzde cruise gemilerle Akdeniz'den Norveç fiyortlarına, Karayipler'den Güney Amerika'ya ve hatta Antarktika'ya dahi seyahat etmek mümkün. Bunca cazip rotayı farklı gün ve fiyat seçenekleri ile beraber sunabilen cruise gemi turları bilinen tatil kalıplarını yıkmakla kalmıyor ve ayrıca gemide seyahat edilen süre içerisinde havuz, restoran, su parkı, çocuk ve genç oyun alanları ve çeşitli aktivitelerle beraber kaliteli zaman geçirme olanağı sağlıyor.

Haberin Devamı

Cruise gemi turu ile ilgili merak edilenler

Cruise gemi turu güvenli mi?

Cruise geminin kalkacağı limana girmeden önce kimlik, pasaport, rezervasyon, ileri güvenlik kontrolleri ve taramaları gerçekleştiriliyor. Ardından check in işleminde gemide konaklayacağınız odanın kartı veriliyor. Yolcuların bu kartı gemiye her girişlerinde göstermesi isteniyor.

Cruise gemi turu çocuklu aileler için ideal mi?

Çocuklu birçok aile cruise gemi turunun ideal bir tatil biçimi olup olmadığını merak eder. Cruise gemiler bünyesinde bulunan çocuk oyun alanları, çocuklu ailelerin yükünü hafifletmekle kalmıyor ve ayrıca çocukların uzman bakıcılar eşliğinde yaş grupları ve ilgi alanlarına göre keyifli ve kaliteli bir zaman geçirme imkanı sunuyor.

Cruise gemi turu ile ilgili merak edilenler

Cruise gemi turunda yanımıza neler almalıyız?

Cruise gemi turunun rotasına bağlı olarak bavulumuza seyahat süresince rahat edebileceğimiz kıyafetler, güneş kremi, bir hırka ya da ceket ve özel akşam yemekleri için takım elbise ve abiye kıyafetler koyabiliriz.

Cruise gemi turu ile ilgili merak edilenler

Cruise gemi turunda ne gibi aktiviteler bulunur?

Cruise gemi turunda gemi tipine bağlı olarak havuzlar, bar, gece kulübü, oyun odaları, sinema, dans ve performans şovları, basketbol ve golf sahaları, su parkı, spa merkezleri, kuaför ve güzellik salonları, casino, spor salonu ve çeşitli mağazalar yer alır.

Haberin Devamı

Cruise gemi turu ile ilgili merak edilenler

Cruise gemi tek başına seyahat edenler için uygun mu?

Tek başına seyahat etmek isteyen yolcular için cruise gemi seyahatleri yeni insanlarla tanışmak için oldukça uygun bir seçenektir.

Cruise gemi turu ile ilgili merak edilenler

MSC Cruises firmasının davetlisi olarak Fransa'nın Le Havre liman kentinde suya indirilen ve Avrupalı en büyük cruise gemisi olan Akdenizli MSC Meraviglia'da cruise gemi turuna dair çok sayıda detayı deneyimleme fırsatı yaşadım.

Cruise gemi turunda dikatimi çeken en önemli faktör kuşkusuz güvenlik. Standart kontroller sonrası odamızın ve internete bağlanma numaramızın, adımızı ve soyadımızın basılı olduğu elektronik kartımızı ve bilekliğimizi aldık. Gemiye girdiğimiz anda bu kartlar tekrar kontrol ediliyor ve sadece bir defaya mahsus kartla tanımlı olacak şekilde fotoğrafımız çekiliyor. Bu sayede gemiye her bindiğimizde kart ve fotoğraf eşleşmesi kontrolü sağlanmış oluyor. Ebeveynler bu bileklikler sayesinde çocuklarının an be an nerede olduğunu şirketin kendisi tarafından geliştirilen bir uygulama üzerinden izleyebiliyor.

Haberin Devamı

Cruise gemi turu ile ilgili merak edilenler

Gemi içerisinde bulunan alışveriş caddesinde beğendiğiniz ya da unuttuğunuz şeyleri satın alabiliyor, katlar arası farklı konseptlere sahip restoran ve barlarda değişik lezzetleri tadabiliyorsunuz.

Geminin açık büfesinde ve barlarında gün boyu servis edilen çok sayıda kaliteli yemek ve içecek çeşidi bulunuyor.

Cruise gemi turu ile ilgili merak edilenler

Gemide dans performansı, sinema, su parkı ve spa ve güzellik merkezi, yalnızca yetişkinlerin kullanımına özel alan ve yaş gruplarına göre çocuk oyun salonları gibi çok sayıda eğlenceli aktivite de bulunuyor.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü - Milliyet.com.tr Tatil Editörü