Tatil Demre'de turistleri şaşırtan güneş

Demre'de turistleri şaşırtan güneş

03.12.2010 - 12:15 | Son Güncellenme:

Avrupa ülkeleri kara kışı yaşarken, Antalya'nın Demre İlçesi'nde tatillerini geçiren yabancı turistler denize girip, güneşlendi.

Demrede turistleri şaşırtan güneş

Demrede turistleri şaşırtan güneş
Avusturyalı Josef Jablatnig, “Benim şehrimde 40 santimetre kar var. Biz burada denize girip güneşleniyoruz” dedi.Demre'nin Taşdibi Plajı'na gelen bir grup Hollandalı ve Belçikalı turist, denize girdi. Hava sıcaklığının 25, deniz suyu sıcaklığının 22 derece olduğu günde kendilerini Akdeniz'in mavi sularına bırakan turistler, bol bol yüzüp, suyun içinde oynadı. Bazıları ise kıyıda güneşlendi.Karavanları ile Demre'nin Kömürlük Plajı'nda tatillerini geçiren üç Alman, bir Avusturyalı aile ise her gün deniz ve güneşin tadını çıkarıyor. Avusturyalı Josef Jablatnig, burada her gün denize girdiğini belirterek, “Benim ülkemde insanlar kızak kayıyor. Bugün burada hava sıcaklığı 25, deniz suyu sıcaklığı 22 derece. Benim şehrim Klagenfurt'ta bugün eksi 6 derece sıcaklık, 40 santimetre kar var. Türkiye'nin güneyinde denize giriliyor. Tertemiz bir hava, pırıl pırıl bir deniz var” dedi.
Hollandalı Jeran Kastelodi ise Aralık ayında denize girmenin harika bir duygu olduğunu belirterek, “Deniz ve hava çok güzel” dedi. Karavanı ile tatil yapan Alman Magriz Kohlerrknör ise “Her gün güneşli, harika bir havada denize girebiliyoruz. Aralık ayında güneş ve yüzmek harika bir olay. Şahane bir ülke ve bu ülkenin nazik insanları. Her gün severek denize giriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı