Tatil Gezmesi üç saat süren ülke: Liechtenstein

Gezmesi üç saat süren ülke: Liechtenstein

31.10.2017 - 11:00 | Son Güncellenme:

Liechtenstein, Avrupa'nın tam ortasında İsviçre ile Avusturya arasında kalan bir ülke. Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Liechtenstein, aynı zamanda en zengin ülkelerden de biri.

Gezmesi üç saat süren ülke: Liechtenstein

Liechtenstein yüzyıllardır bağımsız kalmayı başaran bir prenslik. Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Lichtenstein aynı zamanda dünyanın en zengin ülkelerinden biri.

Haberin Devamı

Liechtenstein nerede? Liechtenstein'a nasıl gidilir?
Liechtenstein, İsviçre ile Avusturya tarafından etrafı çevrelenmiş bir ülke. Alpler bölgesinde yer alan Liechtenstein'ın büyüklüğü 160 kilometrekare. Liechtenstein'a İstanbul - Zürih uçak yolculuğunun ardından iki saatten kısa süren bir seyahatle ulaşmak mümkün. İsviçre ile aralarında gümrük birliği anlaşması bulunan Liechtenstein'a girmek ek bir vize almanıza gerek yok. Schengen vizesine sahipseniz de Liechtenstein'a kolaylıkla giriş yapmanız mümkün.

Gezmesi üç saat süren ülke: Liechtenstein

Liechtenstein hakkında bilgiler...
Başkenti Vaduz olan Liechtenstein'ın toplam nüfusu 35.000. Başkent Vaduz'un nüfusuysa 5.000. Ülkenin %14'ü kentte yaşarken geri kalanı, Liechtenstein'a yayılmış köylerde ikamet etmekte. Okuma yazma oranının %100 olduğu ülkede, ortalama yaşam kadınlarda 84, erkeklerde 79.

Haberin Devamı

Gezmesi üç saat süren ülke: Liechtenstein

Başkent Vaduz, etrafı dağlarla çevrili bir vadiye kurulu. Prenslik şatosunun, meclis binasının ve diğer yönetim merkezlerinin bulunduğu Vaduz, dünyanın en küçük başkentlerinden biri. Her üç kişiye bir gazetenin düştüğü ülkenin resmi dili Almanca. Avrupa'nın ortasındaki bu küçük ülke İkinci Dünya Savaşı'nda tarafsızlığını korumayı başarmış. Naziler tarafından işgal edilme pahasına tarafsız kalmayı seçen Liechtenstein, tıpkı komşusu İsviçre gibi güçlü bir bankacılık altyapısına sahip.

Heidi köyüne de 25 kilometre uzaklıkta bulunan Liechtenstein, doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Ülkeyi bir uçtan diğer uca üç saatte gezmek mümkün. Başkent Vaduz'da bulunan birkaç cadde dışında herhangi bir insan yoğunluğunun bulunmadığı Lichtenstein bu açıdan dünyanın en huzurlu ülkelerinden biri.

Prens Alois'in başta bulunduğu Liechtenstein'da kadınlara oy kullanma hakkı 1984 yılında verildi.

Gezmesi üç saat süren ülke: Liechtenstein