Tatil Guatemala hakkında bilinmesi gerekenler

Guatemala hakkında bilinmesi gerekenler

25.12.2017 - 10:22 | Son Güncellenme:

Guatemala, Orta Amerika'da yer alan bir ülke. Sonsuz bahar ülkesi olarak anılan Guatemala, fakirlik sorunuyla boğuşuyor. Hem Karayiplere hem de Pasifik Okyanusu'na kıyısı bulunan Guatemala, kahve çekirdeğiyle de ünlüdür.

Guatemala hakkında bilinmesi gerekenler

Guatemala, Orta Amerika ülkelerinden biridir. Oldukça zengin bir etnik yapıya sahip olan Guatemala'da Avrupalı göçmenler ve yerliler, melez bir kimlik oluşturmuştur. Bunun yanı sıra Guatemala'da Avrupalı ve kızılderili nüfus da bulunmaktadır. İşte sonsuz bahar ülkesi olarak anılan Guatemala hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Guatemala hakkında bilinmesi gerekenler

Guatemala hakkında bilinmesi gerekenler...
Guatemala Orta Amerika ülkelerinden biridir. 108.889 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan Guatemala'nın nüfusu, 16.502.000'dir. Guatemala'nın başkenti Guatemala kenti, aynı zamanda ülkenin en büyük şehridir. Guatemala'nın resmi dili İspanyolcadır. Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü melezlerin oluşturduğu Guatemala'da, çok sayıda kızılderili kabile de yaşamaktadır.

Guatemala hakkında bilinmesi gerekenler

Guatemala, bayrağındaki Quetzal kuşu, ülkenin milli simgesidir. Aynı zamanda ülkenin resmi para birimine isim veren quetzal kuşu bölgenin en karakteristik canlılarından biridir. -6 zaman diliminde bulunan Guatemala'ya Türkiye'den doğrudan uçuşlar bulunmamaktadır.

Yüksek bir fakirlik oranına sahip olan Guatemala, bu sorunla baş edebilmek için pek çok uluslararası örgüt ve ülkeden yardım almaktadır. Guatemala'daki kişi başı gelir yaklaşık 4.500 dolardır.

Haberin Devamı

Guatemala hakkında bilinmesi gerekenler

Guatemala tarihi hakkında bilinmesi gerekenler...
İspanyolların bölgeyi işgal etmelerinden önce Maya uygarlığının bir parçası olan Guatemala'da bu devre ait yapılar günümüzde de ayakta kalabilmiştir. İlk insan izlerinin 12 bin yıl öncesine kadar dayandığı Guatemala'da Maya kenti Tikal, tarihi öneme sahiptir. Mayalara ait pek çok bilgiye erişmede önemli bir yere sahip olan Tikal, aynı zamanda Guatemala'nın en turistik yerlerinden biridir.

Kristof Kolomb'un Amerika yolculuklarından sonra özellikle İspanyol sömürgecilerin akınına uğrayan Guatemala'da günümüzde bu devre ait çok sayıda kolonyal mimari yapı dikkat çekmektedir.

Kolonyal dönemde İspanya'ya karşı mücadele eden Guatemala, 1821'de İspanya'dan ayrıldı. Bir süre kuzeyindeki Meksika'nın bir parçası olan Guatemala, 1823'ten beri bağımsızdır.

Guatemala hakkında bilinmesi gerekenler

Guatemala'da görülmesi gereken yerler...
Karayipler ve Pasifik okyanusu ile çevrili olan Guatemala, çok sayıda doğa güzelliğine sahiptir. Volkanik kraterlerin bulunduğu Guatemala'da bu nedenle oluşmuş göller de bulunmaktadır. Atitlan Gölü, Guatemala'daki en ünlü doğal güzelliklerden biridir. 300 metre derinliğe sahip olan Atitlan Gölü, Mayalar tarafından da büyük öneme sahipti.

Haberin Devamı

Görüntüsüyle ziyaretçilerini büyüleyen Atitlan Gölü dışında Quetzaltenango da Guatemala'da görülmesi gereken yerlerden biridir. Ülkenin başkent Guatemala'dan sonraki en büyük ikinci kenti olan Quetzaltenango, kolonyal dönemden kalma yapılarıyla dikkat çeker.

Guatemala hakkında bilinmesi gerekenler