Tatil Gürleyik Şelalesi ilgi odağı oldu...

Gürleyik Şelalesi ilgi odağı oldu...

30.08.2017 - 14:34 | Son Güncellenme:

Gürleyik Şelalesi, son dönemde turistler tarafından keşfedilmeye başlandı. Peki Gürleyik Şelalesi nerede? Gürleyik şelalesine nasıl gidilir? Ayrıntılar haberde...

Gürleyik Şelalesi ilgi odağı oldu...

Gürleyik Şelalesi, turistlerin tarafından son dönemlerde ilgi odağı olmaya başladı. Ziyaretçileri büyüleyen Gürleyik şelalesi günden güne bilinilirliğini arttırıyor. Peki Gürleyik Şelalesi nerede? Gürleyik şelalesine nasıl gidilir?

Haberin Devamı

Gürleyik Şelalesi nerede?

Türkiye'nin yakın dönemde tanınmaya başlayan noktalarından biri olan Gürleyik Şelalesi, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde bulunuyor. Mihalıççık ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta bulunan Gürleyik Şelalesi, aynı isimli köyün hemen yanıbaşında yer alıyor.

Gürleyik şelalesine nasıl gidilir?

Eskişehir merkezine 120, bağlı bulunduğu Mihalıççık ilçesine 27, Ankara'ya ise 180 kilometre uzaklıkta olan Gürleyik şelalesine şahsi aracınızla gelecekseniz Nallıhan Kuş Cenneti'ni geçtikten sonra Yunus Emre Türbesi tabelasını takip etmeniz gerekiyor. Yaklaşık 30 kilometrelik bir yolculuğun sonunda Gürleyik Köyü'ne ulaşabilirsiniz. Köy ile aynı adı taşıyan şelale de yerleşimin hemen dışında yer alıyor.

Haberin Devamı

Gürleyik şelalesinde ne yapılır?

Özellikle doğa sporları ve kamp tutkunlarının rağbet gösterdiği Gürleyik'te bu alanlarda tesisleşmeler mevcut. Kamp alanına giriş 10 TL. Kamp alanında çadır kurmanıza izin veriliyor. Ayrıca Gürleyik'te bulunan kamp alanına giriş de 2 TL.

Gürleyik şelalesi civarında nerede kalınır?

Gürleyik şelalesi çevresinde yeterli sayıda konaklama alanı bulunmamaktadır. Bölgeyi ziyaret edenler genelde günübirlik geziler gerçekleştirmekte.

Gürleyik şelalesi civarında ne yenir?

Gürleyik Köyü sakinlerinin girişimleri ile yemek yenecek mekanlar mevcut. Oldukça uygun fiyata yöresel tatları da denemeniz mümkün. Bunun dışında Gürleyik şelalesinin hemen yanıbaşındaki piknik alanında kendi getirdiğiniz yiyecekleri yiyebilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz.