Tatil İstanbul hamamları ‘2011’de görülmesi gerekenler’ listesinde...

İstanbul hamamları ‘2011’de görülmesi gerekenler’ listesinde...

21.12.2010 - 17:18 | Son Güncellenme:

Türkiye’de SPA’lar hamamların tahtını sallamayı başaramadı bir türlü. Hamamlar bir yana SPA’lar bir yana bizim için... Sauna, masaj ve vücut peeling’i konseptinin hepsini bir arada barındıran, yüzyıllık geleneğimiz hamamlar, sadece bizim için değil farklı kültürler için de egzotik bir deneyim.

İstanbul hamamları ‘2011’de görülmesi gerekenler’ listesinde...

İstanbul hamamları ‘2011’de görülmesi gerekenler’ listesinde...
İstanbul hamamları offtrackplanet.com’un ‘2011’de görülmesi gerekenler’ listesinde...

Haberin Devamı

Kendini ‘Seyehat ve yaşam mecrası, kılavuzu’ olarak nitelendiren offtrackplanet.com, dünyayı keşfetmek isteyen her yaştan insana ‘Dünyada görülmesi gereken yerler’ başlıklı yazıları ile kılavuzluk ediyor. ‘Nerede, ne, nasıl yapılır?’ anlatım tarzıyla birçok öneride bulunan site, son zamanlarda İstanbul üzerinde yoğunlaşıyor.
‘2011’de sırt çantanızı takıp gitmeniz gereken en iyi 10 destinasyon’ başlıklı yazısında İstanbul, ‘Old Tradition – farklı kültürel gelenekler’ kategorisi içinde yer alıyor. Listede yer alan diğer destinasyonlar ise; sahiller için Hırvatistan, sanatsal gezi için Berlin, dans etmek için Küba, macera ve vahşi yaşam için Zanzibar, farklı kültürleri bir arada görmek için Brooklyn, New York, metropol manyaklığı için Mumbai – Hindistan, çılgın partiler için Sırbistan- Belgrat ve tarihi gezinti için Lüksemburg. Web sitesinin genel tatil tavsiyesi ise Arjantin – Buenos Aires. Bu listede İstanbul’un olmasının ve ‘kültürel gelenek’ kategorisine girmesinin sebebi ise hamamlar!

Haberin Devamı

“Hamamsız bir Türkiye tatili olamaz!”

Seyahat editörü Ross, bu listelemeden sonra bir de ‘Türk hamamlarını kullanma kılavuzu’ diye bir yazı daha yayınladı. Burada da kendi hamam deneyimini, hamama ilk girişte ikram edilenlerden göbek taşına, keseden köpük masajına ve en son olarak da yıkanma faslına ve dinlenme odasına kadar herşeyi bir bir anlatıyor. Biraz da esprili bir dille anlatıyor açıkçası.
Ross a göre hamam, herkesin hayatında en azından bir kere denemesi gereken birşey! Ross, hamamdan sonra hissettiği duyguları da ‘Temiz ötesi temizlik ve mükemmel bir rahatlama’ diyerek anlatıyor.
“Eğere hamama gitmediyseniz, Türkiye tatilinizi tamamlamış sayılmazsınız” diyerek yazısını biteren Ross, egzotik ve eğlenceli bir tatil arayanlara Türk hamamlarını öneriyor.