Tatil İzmir Adnan Menderes Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi, Havaş Saatleri Ve Otopark Ücretleri

İzmir Adnan Menderes Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi, Havaş Saatleri Ve Otopark Ücretleri

07.04.2023 - 11:35 | Son Güncellenme:

İzmir Adnan Menderes Havalimanı en yüksek yolcu trafiğine sahip olan havalimanlarından biridir. İzmir Gaziemir ilçesinde yer alan havalimanı iç ve dış hatlara sahiptir. İzmir Adnan Menderes Havalimanının 29 havayolu ile dış hatlarda, 6 havayolu ile de iç hatlarda uçuşu vardır. İzmir Adnan Menderes Havalimanına nasıl gidilir, otopark ücretleri nelerdir ve Havaş saatleri kaçtır sizler için derledik.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi, Havaş Saatleri Ve Otopark Ücretleri

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Türkiye'nin en büyük yolcu trafiğine sahip havalimanları arasındadır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı oldukça büyük bir havalimanıdır.

Haberin Devamı

 İzmir Adnan Menderes Havalimanı Ulaşım

 Türkiye'nin en yüksek yolcu trafiğine sahip olan havalimanı İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunur. İzmir Adnan Menderes Havalimanı hem iç hem de dış hatlarda hizmet verir. Yolcu memnuniyeti en yüksek havalimanlarından biri olması nedeni ile hem ülke içinde hem de ülke dışında birçok yere yolcu taşıması yapar.

 İzmir'i dünyaya, dünyayı da İzmir'e bağlayan Adnan Menderes Havalimanı dış hatlarda 29, iç hatlarda ise 6 hava yolu ile çalışır. Adnan Menderes Havalimanına belediye otobüsü, özel araç, İzban ya da Havaş ile ulaşmak mümkündür. İzmir'de ESHOT firması kent merkezi ve havalimanının arasında belediye otobüsü seferleri düzenler.

 200, 202 ve 204 nolu belediye otobüsleri havalimanına gelen otobüslerdir. Belediye otobüsü ile havalimanına ulaşım sağlayacak yolcuların sefer saatlerine bakmaları gerekir. Belediye otobüslerinde 24 saat ulaşım sağlanmakta ve İzmirim Kart veya 35 kart kullanılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Yol Tarifi

 İzmir Adnan Menderes Havalimanına belediye otobüsü ile Havaş ile İzban ya da özel araç ile ulaşım sağlamak mümkündür. İzmir ve çevresinden düzenli olarak Havaş seferleri vardır ve sefer saatleri değişse de buna güncel olarak internetten ulaşmak mümkündür. Genellikle 24 saat boyunda Havaş ile havalimanına ulaşım sağlamak mümkündür.

 İzban trenlerinin Adnan Menderes Havalimanına durağı olduğundan herhangi bir istasyondan İzbana binerek havalimanına gelebilirsiniz. İzbana binmek için 35 kart ya da İzmirim kart kullanmak gerekir. Özel araç ile ulaşmak isteyenlerin Gaziemir, Menderes güzergahında ilerlemeleri gerekir. İzmir-Aydın otoyolu veya Karabağlar otoyolunu kullanarak da havalimanına gelebilirsiniz. 

 Havaş Saatleri

 İzmir Adnan Menderes Havalimanına Havaş ile ulaşmak mümkündür. İzmir merkezden ve çevre illerden Havaş otobüsleri ile İzmir Adnan Menderes Havalimanına düzenli şekilde seferler yapılır. Şehir merkezinden havalimanına ve havalimanından şehir merkezine seferler gerçekleştiren Havaş Mavişehir, Karşıyaka, Bostancı, Gaziemir ve Karabağlardan seferler vardır.

Haberin Devamı

Havaş otobüsler ile Aydın-Nazilli, Çeşme-Alaçatı ve Kuşadası-Söke otobüsleriyle de ulaşım mevcuttur. Havaş sefer saatleri ve tüm bilgiler için 0850 222 04 87 numaralı telefonu aramak ve Havaş ile ilgili bilgi almak mümkündür. Havaş seferleri ile ilgili tüm bilgilere dokuz eylül, Adnan Menderes havaalanı, Gaziemir adresinden de ulaşmak mümkündür.

 Ücretlerin de kalkış ve varış noktalarına göre değiştiği bilinir. Şehir fiyatlarının 45 TL ile 135 TL arasında değişiklik gösterdiğini söylemek mümkündür. Havaş için otogar bulunmadığından otogara en yakın yer olarak Alsancak'ı tercih etmek mümkündür. 

 Otopark Ücretleri

 İzmir Adnan Menderes Havalimanının otopark ücretleri de birçok kişi tarafından merak edilen konular arasındadır. Havalimanının otopark ücretleri her sene değiştiği için güncel olarak ücretleri takip etmek gerekir. 0-1 saat aralığı araçlar için 31 TL, otobüsler için 36 TL, motosiklet için de 15 TL'dir.

 1-3 saat aralığı araçlar için 43 TL, otobüs için 55 TL, motosiklet için de 21 TL'dir. 3-6 saat araçlar için 64 TL, otobüsler için 68i motosiklet için de 30 TL'dir. 12-24 saat için araçlar 101 TL, otobüsler 122 TL, motosikletler ise 50 TL öder.