Tatil Kaş'ı keşfetmeye hazır mısınız?

Kaş'ı keşfetmeye hazır mısınız?

08.07.2011 - 15:07 | Son Güncellenme:

Kaş dalgıç turizminin önde gelen yerleri arasındadır. Sualtı dünyasının zenginliği dalış meraklılarını buraya çekmektedir. Kalkan ve Gelemiş köyü son yıllarda canlanan ve turizm merkezi haline gelen yerler arasındadır.

Kaşı keşfetmeye hazır mısınız

Kaşı keşfetmeye hazır mısınız
Meis Adası'na en yakın noktada bulunan Kaş, doğal güzellikleri kadar tarihi eserleri ile de turistlerin ilgisini çeker. Eski medeniyetlerden kalma kalıntılar ile sualtı dünyasının zenginliğinin buluştuğu bir yer olan Kaş, plajlarında binlerce tatilciyi ağırlar.

Kaş'ın en çok bilinen plajları arasında Büyük Çakıl, Küçük Çakıl ve Akçagerme Plajı yer alır. Ayrıca tekne ile Limanağzı Plajı'na ulaşmak da mümkündür.

Kaş'a gidenler mağaralarını da ziyaret edebilirler. Yakın bir mesafede bulunan bu mağaralardan en çok turist çekenleri Mavi Mağara, Güvercinlik Mağarası ve Aşırlı Adası Deniz Mağarası'dır.

Kaş, insanı çok farklı konularda tatmin eden bir tatil yöresidir. Antik kalıntılardan dalış aktivitelerine, nehirlerde düzenlenen kano turlarına ve doğa yürüyüşlerine, eşsiz mavinin ve yeşilin üzerinde süzülebileceğiniz yamaç paraşütü deneyimine kadar muhteşem bir tatil geçirebileceğiniz yerlerden biridir.

Kaş'a gittiğinizde etrafındaki ilçelere ve turistik bölgelere de uğramanızı öneririz. Kaş merkeze 70 km. civarında bir uzaklıkta bulunan Gömbe'deki Yeşilgöl ve Uçarsu Şelalesi doğal oluşumlardandır. Ayrıca bu yörede bulunan Komba ve Nisa antik kentleri de gezilebilir.

Kekova'da bulunan batık şehre düzenlenen tekne turlarıyla gidebilir ve dalış deneyimini yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yazarlar