Tatil Kral yolunda pedal çevirdiler

Kral yolunda pedal çevirdiler

30.04.2018 - 17:25 | Son Güncellenme:

Afyon'un kültürel mirasını tanıtmayı misyon edinen NG Afyon Otel’in desteğiyle 27-29 Nisan tarihlerinde “Frig Vadisi Bisiklet Turu”nun 5.’si düzenlendi. Tura yüzlerce bisikletli eşlik etti.

Kral yolunda pedal çevirdiler

Bisikletleri üzerinde 2 gün boyunca 120 km'lik bir parkuru tamamlayan bisiklet severler, bölgenin binlerce yıllık tarih ve kültür mirasını yağan yağmura rağmen keşfetti. Binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Afyon, topraklarındaki kültür zenginliğinin yanı sıra, coğrafi özellikleri ve bulunduğu konum itibariyle son yıllarda doğa sporlarının da yeni merkezi haline geldi.

Haberin Devamı

Kral yolunda pedal çevirdiler

Frig Vadisi’nde bisiklet kullanma keyfini yaşayanlar, bölgenin tüm dünya tarafından bilinen Peribacaları, Ayvaz Kalesi, Aslan Taşı, Büyük Yayla Göleti ve Kumbet gibi kültür noktalarını da deneyimleme fırsatı buldu. Frig Vadisi’nin kalbi olarak nitelendirilen İhsaniye bölgesinden çıkış yapan bisikletliler, sağanak yağışlara rağmen 25km’lik parkuru bitirerek soluğu Ayazini Köyü’nde aldı. Ayazini’nin görülmeye değer noktalarından Aydalaz Kalesi’ne devam eden bisikletliler, ilk tur gününü burada noktaladı. Turun ikinci gününde bölgenin Sarıcıova rotasına hareket eden bisiklet tutkunları, Gora filminin çekildiği Memeç Kayalıkları’na doğru ilerleyerek görsel bir şölen yaşadı. Bisiklet turunun üçüncü gününde yine İhsaniye’den start alan bisikletliler, yaklaşık 20km pedal çevirerek doğal güzelliğiyle bilinen Emre Gölü’ne ulaştı. Emre Gölü civarında binlerce yıldır birbirinden farklı medeniyetlerin ticaret için kullandığı Kral Yolu’nun ardından başladıkları nokta olan İhsaniye’ye geri dönerek turu bitirdiler.