Tatil Rengarek, doğayla iç içe bir tatilin adresi; Kalkan!

Rengarek, doğayla iç içe bir tatilin adresi; Kalkan!

23.08.2010 - 14:01 | Son Güncellenme:

Sıcak güneşin ısıttığı, begonvillerin renklendirdiği, asla bakarak bitiremeyeceğiniz eşsiz turkuaz denizin hakim olduğu, Antalya Kalkan’da tatil turuna hazır mısınız?

Rengarek, doğayla iç içe bir tatilin adresi; Kalkan

Antalya’ya bağlı ve 4 saat uzaklıkta yer alan Kalkan’ın tarihi 150- 200 yıla dayanıyor. Eski Yunan tüccarlar tarafından kurulduğu iddaa edilen bu muhteşem tatil yeri aynı zamanda uzun yıllardır güvenli bir liman olma özelliğini de taşıyor.

Haberin Devamı

Muhteşem koyları ile huzur dolu bir tatil fırsatı sunan bu belde, bembeyaz duvarlı evleri ve bu evleri süsleyen Akdeniz bitkisi begonvilleri ile tam anlamıyla kendine cennet dedirtiyor. Tarihi eskilere dayanan Kalkan’a ilk defa gidecek olan yerli ve yabacı turistler beldeyi çevreleyen tarihi mekanları da mutlaka gezmeli. Tekne turları, safari jeepleri bu tarihi mekanları gezmek için olanak sağlıyor. Ayrıca bu tatil beldesi dalış sporu içinde oldukça elverişli. Doğayla iç içe ve bir o kadar eğlenceli bir tatil fırsatı sunan Kalkan, alışveriş yapabilecek mekanlarla dolu. En çok da hanımların hoşuna gidecek incik boncuk tezgahları Kalkan sokaklarını süslüyor.

Marina’dan kalkan günübirlik tekne turlarıyla Kaputaş, Patara, Kaş ve Kekova adası çevresine gidebilirsiniz. Bezirgan yaylası ve İslamlar Köyü de mutlaka görülecek yerler arasında. Taşlık sahilleri ve bitmek bilmeyen masmavi denizi ile misafirlerini kendine hayran bırakan Kalkan’da taşlık kumsal sevmeyenler içinde Patara kumsalı, beyaz kumuyla tatilcileri rahat ettiriyor.

Haberin Devamı

Yabancı Turistlerin özelliklede İngilizlerin yıl boyu akın ettiği bu muhteşem tatil beldesinde her şey tatilciler için düşünülmüş. Limanında sıra sıra kurulan gösterişli restoranları ve şirin eğlence mekanları ile sabahın ilk ışıklarına kadar çılgınlar gibi eğlenebilirsiniz.

Peki bu cennet beldede nerede kalacağız sorusuna da hemen yanıt verelim. Kalkan’da kumsalda yıldızların altında bile uyumak çok cazip, tabi rahat bir yatak terciğiniz ise ister apart otel olarak kullanılan beyaz villalarda, ister eksiksiz konforlu otellerde, istersenizde pansiyonlarda konaklayabilirsiniz, tercih sizin.

Şimdiden iyi tatiller...