Tatil Rusya'nın kalbi Moskova!

Rusya'nın kalbi Moskova!

03.08.2011 - 16:40 | Son Güncellenme:

St. Petersburg Rusya'nın kraliyet merkeziyse, Moskova da kalbidir. Moskova, Rusya'nın en muhteşem manzaralarına şahit olabileceğiniz bir şehir. İşte gezilecek yerleriyle Moskova!

Rusyanın kalbi Moskova

Kremlin Sarayı

Rusya'nın simgelerinden Kremlin saraylar, kiliseler ve daha pek çok yapı ile sizi büyülemeye hazırlanıyor. "Kale şehir" anlamına gelen "Kremlin" adına yakışır bir şekilde sizi karşılıyor. 1147 yılında kurulan ve orijinal duvarları 1157 yılında tamamlanan şehir Moskova'nın temeli niteliğinde. Rus Ortodoks Kilisesinin merkezi haline gelen bu bölge çarpıcı yapılarıyla gezilmeyi bekliyor.

Kızıl Meydan

Çoğu ziyaretçi için Kızıl Meydan, taştan Sovyet liderleri temsil eder. 15. yüzyılın sonlarında III.Ivan tüm ahşap binaların yıkılıp yerine geniş bir pazar alanı yapılmasını emrettiğinde ortaya çıkmıştır. Buradaki ahşap binalar Kremlin'i yanma tehlikesine soktukları için yıkılmıştır.

Müzeler

Moskova'ya gittiğinizde Gorki'nin evini ve Puşkin Sanat Müzesi'ni mutlaka gezin.

Moskova'nın metroları dahil pek çok yerinde eski Sovyet dönemine ait özellikler görülebilir. Örneğin 1938 yılında tamamlanmış olan Mayakovskaya istasyonu giriş holü ve çelik ile kırmızı kiremitten inşa eidlmiş sütunlarıyla sizi o dönemlere götürecektir.

Christ the Savior Cathedral

Moskova'nın uyanışını simgeleyen, Stalin döneminde 1931 yılında pek çok kilise ile birlikte yıkılan Christ the Savior Katedrali yeniden inşa edilmiştir. İnşaat yakın zamanda başlamıştır.103 metre yüksekliğe sahip bu katedral Moskova'nın son yıllarda imza attığı en büyük yapılardan biridir.

Haberin Devamı

Gece hayatı

Moskova çılgın gece hayatı ile de adından söz ettirmektedir. Bol vodka tüketilen partilerde tüm dünyanın aşık olduğu Rus kızlarının dansları, çılgın eğlenceler ve daha pek çok heyecan dolu saatin yaşanacağı Moskova'da zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.