Tatil Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

19.01.2018 - 16:12 | Son Güncellenme:

Teknolojinin ilerlemesiyle internet bizlere neler sunuyor neler.. Son yıllarda popüler olan online uçak bileti siteleri, pek çok özelliği de beraberinde getiriyor. Seyahat düşkünlerinin müdavimi olduğu bu siteler, yurt içi ve yurt dışı fark etmeksizin gezmek isteyenlere fırsat kapılarını aralıyor. Tüm hava yolu firmalarının uçak bileti fiyatlarını aynı anda görüntüleyebilmek ve aralarından en ucuz bileti kolaylıkla seçebilmek adına bu siteler olmazsa olmazlarımızdan biri haline geldi.

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

Teknolojiyle birleşen seyahat tutkusu, günümüzde dünyayı gezmeyi çok daha kolay bir hale getirdi. Ünlü gezi bloggerları, gezginler ve iş dolayısıyla sürekli seyahat edenler; en ucuz uçak biletini bulmanın formüllerini çoktan bir kenara yazdı bile..

Haberin Devamı

Bizde bu tüyolardan herkesin haberdar olması gerektiğine kanaat getirdik ve madde madde internet ortamında ucuz uçak bileti bulmanın yollarını sıraladık..

İşte O Maddeler;

1. Tek Bir Hava Yolu Firmasından Arama Yapmaktan Ziyade, Tüm Hava Yolu Firmalarının Biletlerini Aynı Anda Aratın

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

Ucuz uçak bileti bulma arayışındaysanız; elbette ki biraz araştırma yapmak sizi sonuca daha çabuk getirecektir. Tek bir hava yolu firması üzerinden uçak bileti fiyatı almanın, zararınıza olacağı bilgisini verelim.. Her firmanın kendine ait belirlediği fiyat kuralı, bazen daha ucuza seyahat etmenize engel olabilir. Onun yerine tüm hava yolu firmalarının birlikte yer aldığı online bilet sitelerinden sefer araması yapmak, daha kullanışlı olacak ve daha az enerji harcamanızı sağlayacaktır.

Haberin Devamı

2. Gidiş ve Dönüş Biletlerinizi Ayrı Ayrı Satın Alın

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

Uçak bileti ararken gidiş ve dönüş seçeneklerinin birlikte olduğu sefer aramaları, daha ucuza uçma olanağınızı bir hayli azaltıyor. Örneğin; Gidiş biletiniz için A firmasının en ucuz uçak biletini seçtikten sonra, dönüş için karşınıza çıkan A firması seferlerinde dilediğiniz ucuzlukta bir bilet bulamayabilirsiniz. Bu durumda yeniden arama yapıp, bu sefer dönüş için en uygun bileti satan B firmasının uçak biletini satın alabilirsiniz.

Gidiş ve dönüş için aynı firmayı seçmek bazen daha yüksek tutarlar ödemenize sebep olabilir. Bu yüzden tek yön aramaları her zaman daha kullanışlı olacaktır.

3- Erken Rezervasyon Hayat Kurtarır... İstisnalar Hariç!

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

Seyahat tarihinizi belirler belirlemez, uçak bileti fiyatlarına bir göz atmakta fayda var. Bileti ne kadar önce satın alırsanız o kadar karınıza olacaktır. Kısa bir takip ile sefer tarihine yaklaştıkça fiyatların da arttığını gözlemleyebilirsiniz. Tabi bu durum bazen istisnalar da yaratmıyor değil. Hava yolu firması, elinde fazladan koltuk var ise sefere sayılı günler kala, bilet fiyatlarını aşağı çekip önceden bilet alanların canını sıkabiliyor. Yalnız bu olasılık, her seferinde karşılaşacağınız bir durum değil. Bu sebeple işinizi garanti altına almanızı tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

Başka bir yöntem ise daha erken tarihte bulduğunuz uygun fiyatlı bileti rezerve etmek ve rezervasyon için verilen süre tamamlanana kadar bilet fiyatlarını takip etmek. Yine de rezervasyon opsiyon tarihine dikkat etmekte fayda var. Elinizdeki biletten de olmanızı istemeyiz.

4. Zamandan Yana Sıkıntınız Yoksa, Çıkış ve Varış Duraklarını Esnek Tutun

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

Bu madde çoğu gezginin seyahatini ucuza getirmek için kullandığı yöntemlerden biri. Özellikle uzak mesafeli yurt dışı uçuşları için kullanışlı olan bu yöntemi örnekleyecek olursak; İstanbul–Madrid durakları arasında arama yaptığınızı var sayalım. Bu duraklar arası uçak bileti fiyatları oldukça uçuk.. Antalya-Madrid veya İzmir–Madrid uçuşlarına baktığınızda fiyat farklılıkları görme olasılığınız çok yüksek..

Tam tersi olarak varış durağınızda bir oynama yaptığınızı varsayalım. İstanbul–Madrid örneğindeki varış noktasını; Barselona, Paris, Amsterdam gibi duraklara çektiğinizde şehirlerden birindeki uçuşun daha düşük fiyatlarda olduğunu görmeniz olası. Seyahat için aceleniz yoksa ve yolu uzatmayı daha çok yer görmeyi sevenlerdenseniz; fiyatlardan kar ederek, daha zengin bir gezi listesine sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

5. Bilet Aramalarınızı Yabancı Bir Ülkeden Yapıyormuş Gibi Davranın

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

Sizlere kendinizi bir casus gibi hissettirecek bu madde oldukça önemli.. Karşı tarafa kendinizi farklı bir ülkede göstermek için VPN kullanıp, hava yolunun ülke seçiminde başka ülkeyi tercih edebilir, dil kısmında da İngilizce’yi seçerek ilerleyebilirsiniz. Bunun için ITA Flight Matrix ile arama yapın. Arama bilgilerinin en son hanesi ‘’Sales City’’, yani satış noktası. O haneyi gittiğiniz ülke yapmayı deneyin.

(Başka ülkeleri de bir şey değişiyor mu diye deneyebilirsiniz). Tek yapmanız gereken, hava yolu şirketinin web sitesinden ucuz olan satış noktasındaymışsınız (Sales City) gibi bileti almak. Denemekte fayda var!

6. Kalabalık Yolculuk Yapmayı Düşünüyorsanız bile Biletinizi Her Bir Yolcu İçin Ayrı Satın Alın!

Haberin Devamı

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

Birden fazla kişi seçerek yapacağınız bilet aramalarında, fiyatlar bazen bilet siteleri tarafından bilinçli bir şekilde arttırılabiliyor. Bu gibi durumların önüne geçebilmek için biletin öncelikle tek kişi fiyatına bakmanızı ve işlem ücreti miktarını iyi incelemenizi tavsiye ederiz.

Güvenilir online bilet sitelerinde (Biletbayi.com, Ucuzabilet gibi), bu durumun önüne geçebilmek adına dilediğiniz seferi seçtikten sonra alınan vergi, yakıt ve hizmet bedeli ayrı ayrı müşteriye yansıtılıyor. Alışverişlerinizi, alınan ödemelerin net bir şekilde yansıtıldığı online bilet sitelerinden yapmanızı tavsiye ederiz.

7. Yabancı Hava Yolu Firmalarının Bilet Kampanyalarını Takip Edin!

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

Yabancı hava yolu firmaları bazı dönemler indirimli uçak bileti kampanyaları düzenleyebiliyor. Yurt dışına seyahat etmeden önce Bu firmaların uçak bileti fiyatlarını takip etmek de oldukça önemli.

Özellikle Asya kökenli firmalarda görülen bu durum, tamamen düşük bütçeli hava limanlarının kullanılmasıyla ortaya çıkıyor. Özellikle Asya kökenli firmalarda görülen bu durum, tamamen düşük bütçeli hava limanlarının kullanılmasıyla ortaya çıkıyor. Örneğin; Air Asya firması bu sebeple kimi zaman 30 TL’ye kadar inen fiyatlardan bilet satabiliyor. Yurt içinden daha ucuz fiyatlar ile Japonya’ya uçtuğunuzu hayal edin.. Takip etmeye değer değil mi?

8. Her Zaman İkinci Bir Şehir Alternatifiniz Olsun

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

Turistik şehirlere uçak bileti fiyatları maalesef ki her zaman çok daha pahalı oluyor. Bu sebeple gideceğiniz şehre komşu, daha sakin ve az nüfuslu bir şehri her zaman yedeğinizde bulundurun. Komşu şehirlere uçak bileti araması yapmanız, ekonomik biletler için daima doğru bir yol olacaktır.

Diğer yandan belki de komşu şehri daha çok sevecek ve orada kalmak isteyeceksiniz.. (Kalabalıktan ve gürültüden uzak bir tatil, hem bedeninize hem de ruhunuza daha iyi gelecektir)

9. Yurt Dışı Uçuşlarda Hava Yolu Şirketlerinin Mail Sistemlerine Kayıt Olun

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

Hemen her yabancı hava yolu firmasının web sitesinde bulabileceğiniz mail ile kayıt ol bölümü; sizlere firmanın koymuş olduğu fiyatlar, indirimler ve hemen her yenilik hakkında oldukça bilgilendirici ve anlık mesajlar gönderir. Bu yol sayesinde her gün siteyi ziyaret etmek yerine, mail hesabınızı kontrol edebilir ve kampanya mesajı gelir gelmez, en ucuz uçak biletini anında satın alabilirsiniz.

Diğer yandan hava yolu şirketlerinin sosyal medya hesaplarının takip edilmesi de başarılı olan yöntemlerden biri.

10. En Uygun Biletleri Bulan, Bir Kaç Online Bilet Sitesini Kendinize Dost Edinin

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

Türkiye'nin en ucuz online uçak bileti siteleri olan; Biletbayi.com, Skyscanner, Ucuzabilet, Turna gibi web siteleri, bu konuda işinin hakkını veren alt yapıya sahip sitelerden.. Kullanıcıya tüm hava yolu firmalarının bilet fiyatlarını aynı anda görme, karşılaştırma ve en ucuz bileti sunma gibi özelliklere sahip bu siteler, seyahat öncesi sizlere kılavuzluk edecektir.

11. Bilet Araması Yaparken Kullandığınız Tarayıcının Çerezlerini ve Önbelleğini Mutlaka Temizleyin!

Seyahat Tutkunları için 11 Maddede Ucuz Uçak Bileti

En ucuz bilet araştırması yaparken mutlaka uygulamanız gereken maddelerden biridir bu madde.. Online bilet siteleri üzerinden fiyat araştırmasına başlar başlamaz, bu siteler için potansiyel müşteri olma yolunda ilk adımı atmış olursunuz. İkinci kez aynı aramayı yaptığınızda ise artık müşteri muamelesi görmeye başlarsınız ve önceden baktığınız bilet fiyatının bir anda artış gösterdiğini görürsünüz. Bunun nedeni ise satın alma amaçlı baktığınızı anlayan ziyaretçisi olduğunuz sitenin, bileti satın almak zorunda olduğunuzu fark etmesidir.

Bu sebeple siteler bilet fiyatlarını size hissettirmeden arttırmaya çalışabilirler. Sizler ise zaman geçtikçe fiyatın arttığını düşünürsünüz. Bu durumdan kurtulmanın ilk yolu tarayıcınızın çerez ve önbelleğini, bilet araması yapmadan önce temizlemek ve farklı cihazlardan aynı bilete tekrar bakmak olacaktır. Bu şekilde ucuz uçuk bileti alma olanağınız kat ve kat artar.

Kaynak : https://www.biletbayi.com/