Tatil Sınırdaki başkent Bratislava

Sınırdaki başkent Bratislava

23.01.2018 - 17:32 | Son Güncellenme:

Bratislava, Slovakya'nın başkenti olmasının yanı sıra ülkenin en büyük şehri olma özelliği taşıyor. Tuna nehri kıyısında yer alan Bratislava, Avusturya ve Macaristan sınırlarının yanı başında yer alır. İşte Bratislava hakkında bilmeniz gerekenler...

Sınırdaki başkent Bratislava

Bratislava, tarihi boyunca pek çok farklı halkın yaşadığı bir kent oldu. Günümüzde Slovakya'nın başkenti olan Bratislava, geçmişte Avusturya ve Macaristan tarihi için de öneme sahip bir kentti. Slovakya'nın kültürel ve ekonomik anlamda da en önemli kenti olan Bratislava, Viyana'ya arabayla bir saatlik uzaklıkta olan Bratislava, Avusturya ve Macaristan sınırında yer alır.

Haberin Devamı

Sınırdaki başkent Bratislava

Bratislava nerede? Nasıl gidilir?
Bratislava, Slovakya'nın batısında, Avusturya ve Macaristan sınırlarının yanı başında yer alır. Romanya'dan Karadeniz'e akan Tuna nehri kıyısında bulunan Bratislava, Slovakya'nın Küçük Karpatlar bölgesinde yer alır. Genellikle düzlük bir bölge olan Bratislava, oldukça yeşil bir kenttir.

Sınırdaki başkent Bratislava

Bratislava'ya İstanbul'dan doğrudan uçuş bulunmazken ağırlıklı olarak Viyana üzerinden ulaşım tercih edilmekte. Bratislava şehir merkezi Viyana Havaalanı'na 40 kilometrelik bir uzaklıkta yer alıyor. Avrupa Birliği üyesi olan Slovakya'ya gitmek için Schengen vizesine sahip olmanız gerekiyor. Kış mevsiminde Türkiye ile Slovakya arasında iki saatlik bir zaman farkı bulunuyor.

Sınırdaki başkent Bratislava

Bratislava hakkında bilinmesi gerekenler...
Slovakya'nın başkenti Bratislava, ülkenin en önemli şehridir. 400 bini aşan metropolitan nüfusuyla Slovakya'nın en büyük kenti olan Bratislava, Tuna Nehri kıyısında yer alır. Viyana'ya oldukça yakın bir konumda bulunan Bratislava, uzun yıllar boyunca da Avusturya'nın etkisinde kalmıştır. Bratislava'da ilk insan yerleşimleri beş bin yıl öncesine kadar ulaşmaktadır.

Haberin Devamı

Eski adı Pressburg olan Bratislava, 20. yüzyılın başına kadar bu adla anıldı. Tarihte Macarlar için de önemli bir kale işlevi gören Bratislava'nın 15. yüzyıldaki adı Pozsony idi. Çekoslovakya döneminde de önemli bir kent olan Bratislava, Slovakya'nın bağımsız bir ülke olmasının ardından devletin başkenti olarak kabul edildi.

Sınırdaki başkent Bratislava

Karasal iklim özelliklerine sahip olan Bratislava'da kışlar oldukça soğuk geçmektedir. Bol yağış alan bir bölgede bulunan Bratislava'da yeşil bitki örtüsü de doğaya hakimdir.

Bratislava'da görülmesi gereken yerler...
Ortaçağ mimarisinin özgün örneklerinin de rastlanabileceği Bratislava, İkinci Dünya Savaşı'ndan diğer Avrupa kentlerine oranla nispeten daha az hasarla çıkmayı başarmıştır.

Sınırdaki başkent Bratislava

St. Martin Katedrali, Ste. Elizabeth Kilisesi, Bratislava kent meydanı, Hviezdoslav Meydanı, Bratislava Kalesi, Devin Kalesi harabeleri, Yazlık Saray, Bratislava'ya gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasında bulunuyor.