Tatil Tatilde erken rezervasyon dönemi!

Tatilde erken rezervasyon dönemi!

28.03.2011 - 13:55 | Son Güncellenme:

Milliyet Tatil olarak Anı Turizm Satış&Pazarlama Koordinatörü Zafer Nebi SEVİM ile 2011 Rezervasyon kampanyalarıyla ilgili bir söyleşi yaptık.

Tatilde erken rezervasyon dönemi

Tatilde erken rezervasyon dönemi
Anı Turizm Satış&Pazarlama Koordinatörü Zafer Nebi SEVİM, 2011 Rezervasyonlarıyla ilgili bilgi verdi...

Haberin Devamı

2011 yılı satış cirolarımız E1 döneminde 2010 yılına göre ciro artış oranımız 40 civarında iken E2 Döneminde bu oran 46 civarına ulaşmıştır.Bu oranın yükselmesinin en büyük sebebi Ortadoğu ve Kuzey Afrika 'da yaşanan tatsız olaylardır, dış pazardaki tedirginlik ve boşluk iç pazardaki talebi artırdı ve bu ülkeleri tercih eden gerek yerli gerek yabancı misafirlerimiz tercihlerini ülkemizden yana kullanıyor, dolayısıyla ramazan ayı dönemi dahil olmak üzere yaz sezonu neredeyse otellerde yer bulmak imkansız hale gelecek, bu nedenle erken rezervasyon yaptıran misafirlerimiz, çok şanslı hem uygun fiyata tatil yapma imkanını elde edecekler,hem de yaz sezonu döneminde cebinizde paranız olsa bile yer bulunmayacağı için şahsi tavsiyem kendilerine ve ailelerine bu şansı tanımalarıdır.

Haberin Devamı



Geçmiş 23 yıllık sektör tecrübemle biliyorum bu denli hareketli ve agresif bir sezon yaşamadık,derler ya her kriz bir fırsattır, aynen şu andaki durumda öyle yaz sezonunda elinizde bavul otel, otel gezmek ve 5 yıldızlı otel fiyatına pansiyonlarda konaklamak istemiyorsanız,tavsiyemiz ellerini çabuk tutulmasıdır, Eski bir atasözümüz vardır, çok hoşuma gider "Gün olur deve bir akçe eder, gün olur bin akçe eder" derler, bizim şu anda yaptığımız aynen odur. Aynı zamanda bildiğiniz gibi erken rezervasyonda son 72 saate kadar ben gidemiyorum değil ben gitmiyorum deme hakkınız var. Rezervasyonunuzu her ne sebep den olursa olsun iptal etme ve kesintisiz alma hakkınız mevcut bunu bilen inanılmaz cüzi fiyata sigorta ettirip, zaten içi rahat şekilde rezervasyonlarını yaptırıyor, 2011 yılı İş Bankası Maksimum kartımız Ana SPONSOR kartımız, sloganımız ise çok önemli "maximum tatil , minimum ödeme" hem taksitte hem de fiyatta açıkçası bizdeki otel seçenekleri ve otel fiyatları rakiplerimiz de yok,aynı zamanda indirim oranı ve ödeme seçeneklerinin rakiplerimize göre çok avantajlı olması satışlarımızdaki artışlarda en büyük etkenlerden birisi.



Özellikle Genel Müdürümüz sayın Levent Çardaklı ve görevlendirdiği kontrat müdürleri satın almaları yaparken 2010 Ağustos ayından itibaren , bu güne kadar arı gibi çalıştılar, çok yoruldular,çok koşturdular, şimdi her şey o çok net, ilk etapta 2011 yılı haziran dönemi seçimlerinden dolayı az da olsa bir tedirginlik yaşamaktaydık ama Perşembe'nin gelişi Çarşamba 'dan bellidir derler halkımızda böyle bir endişeyi hiç görmedik, gördüğümüz kadarıyla herkes mevcut istikrarlı gidişe değer veriyor, zaten komşularımızın yaşadığı durumlar bizim ne denli istikrarlı ve huzurlu bir ülke olduğumuzu açıkça ortaya koymakta. Bizler de istikrarın devamından yanayız, ülkemizin ve sektörümüzün geleceği açısından istikrarın devam etmesi gereklidir, istikrarın olduğu yerde başarı söz konusudur, komşularımızdaki istikrarsızlık kendilerine ciddi kayıplar yaşatmaktadır, tüm planlarımızı istikrarlı bir ülkenin istikrarlı bir büyük tur operatörü olarak hazırladık, temennimiz ve arzumuz yaşadığımız huzur ve güvenin devam etmesidir.

Bu sene diğer senelerden çok farklı bir şekil de bölge tercihleri de değişiklik arz etmektedir. Mesela Antalya geçmiş dönemlerde 88 oranında talep edilmekteyken 12 oranında Ege bölgesi tercih edilmekteydi. Bu oran 2011 yılında 78 oranında Antalya bölgesi 22 oranında Ege bölgesi olarak değişiklik göstermiştir. Ayrıca öncesi 58 oranında otobüs ulaşımlarını tercih edenler, 21 Uçak ulaşımını tercih edenler 14 oranında 21 Kendi Vasıtası ile Tatile giden misafirlerimizin tercihleri ise 49 oranın da Otobüsü tercih edenler, 33 oranında uçak ulaşımını tercih edenler 18 oranında ise kendi vasıtalarıyla tercih edenler şeklinde oranlar değişiklik göstermiştir. Otobüslü ulaşımlarda oran düşmüş, havayollarında oran artmıştır. Bu artışın en büyük sebeplerinden birisi Havayollarındaki rekabetçi ve uygun fiyatlardır. Misafirlerimiz hem tatil hem de ulaşım imkanlarından istifade ettikleri için erken rezervasyonda her türlü kazanma imkanını elde etmektedirler,bizlere bu konuda destek veren tüm partner havayollarına ayrı ,ayrı teşekkürü bir borç biliriz.

Haberin Devamı



Turizm sektöründe detaylar ticaretin içerisinde gizlidir. Bizim şirketimizin en büyük avantajı hem sektörde ilk ve en deneyimli tur operatörü olmamız ,aynı zamanda şirketimizin kurucusu ve yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Veli Cilsal'ın inanılmaz sektör tecrübesinin olması ve Kayseri'li çok basiretli ve başarılı bir tüccar , ticari öngörüsünün yanında Turizm camiasının kendisine ve şirketimize duymuş olduğu güven ve itibarından çok avantajlı bir durumdayız. Elde edilen bu imkan ve avantajların tamamı misafirlerimiz için kullandırılmaktadır. Aynı zamanda başarımızdaki en büyük pay partner Anı Tur satış ofislerimizin deneyimli ve özverili titiz ve gayretli hizmetlerinden oluşmaktadır, En büyük amacımız sadece metropollerde değil en küçük ilçe ve kasabalara kadar Anı Tur ofislerini taşımak ve halkımızı hak ettiği tatil imkanlarına en kolay ve ulaşabilir şekilde buluşmasına vesile olmaktır.Aynı şekilde gelişen internet çağında teknolojiyi en üst şekilde kullanmak koşulu ile misafirlerimize güvenilir,hızlı bir internet on-line hizmeti verilmektedir.


Tüm bunların oluşmasını sağlayan 25 yıldır bize ve başarılarımıza destek veren tüm misafirlerimize,teknoloji hizmetimizi sağlayan dominat yazılım firmamıza,satış ofislerimizde gece,gündüz en iyi hizmeti vermemize imkan sağlayan acentelerimize vede burada hizmet veren personellerimize,aynı şekilde misafirlerimize en güzel şekilde hizmeti vermeye çalışan tedarikçi partner otellerimize teşekkür ederiz,zira turizm inanılmaz büyük bir zincir,hepimiz bu zincirin parçasıyız,hepimiz aynı amaç için gayret gösteriyoruz, % 100 müşteri memnuniyeti,bunu başardığımıza inanıyoruz verilerle zaten her şey ortadadır,gelecekte bilmekteyizki bizim halkımızda paket erken rezervasyonlar satın alacaktır,avrupada yaşayan insanların yaptığı gibi 2 veya 3 yıllık tatil planlamalarını rahatça yapabileceklerdir,onlar nasılki 2011 de italya ,2012 de ispanya,2013 de turkiye gibi planlarını yapıp alımlarını yıllar önceden yapabilme imkanına sahipseler,bizim insanımızda lüks olmayan bu planlamaları yapabilecek oluşuma geldiğine inanıyoruz,en azından yaşadığımız gerçekler ve veriler insanımızın doğruyu çok çabuk kabul edip benimseyip uyguladığını göstermektedir.Sayın Bakanımız Ertuğrul GÜNAY beyefendiyede özellikle müteşekkiriz,gerçekten üstün gayret ve hizmetleri olmuştur,çok iyi bilmekteyiz,gece demeyip,gündüz demeyip bütün dünyaya ülkemizi tanıtmaya çalışmaktadır,ülkemiz adına böyle insanların ve kahramanların olması bizi onurlandırmakta ve bizlerinde başarısına çok değerli katkıları olmaktadır,hususiyetle belirtmek istedim, bu gibi önemli başarıların altında inanılmaz sayıda isimsiz kahramanlar bulunmaktadır,başarı tek başına olmaz,yakalanmaz ve ayakta tutulmaz,bunlara sahip isek bunu haykırarak söyleyebilmemiz gerekir,bu sebeble biliyoruz,'' Tatil herkesin hakkıdır''

Haberin Devamı