Tatil Turistler kebaptan vazgeçemiyor

Turistler kebaptan vazgeçemiyor

21.06.2010 - 10:34 | Son Güncellenme:

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde ‘her şey dahil’ sistemindeki otellerde tatil yapan turistler, zaman zaman ilçedeki restoranlara kebap yemeye gidiyor.

Turistler kebaptan vazgeçemiyor

Deniz, kum ve güneşiyle yabancı turistlerin tatil tercihleri arasında ilk sıralarda yer alan Kemer, gece kulübü ve eğlence mekanlarının yanı sıra restoranlarıyla da dikkat çekiyor. Kaldıkları tesiste ‘her şey dahil’ sisteminden yararlanarak ücretsiz yemek yiyen turistlerin bir kısmı ise yemek saatlerini ilçede bulunan restoranlarda geçiriyor. Bu restoranlarda yıllardır olduğu gibi turistlerin vazgeçilmezi Türk kebapları.
Yedikleri Türk kebaplarını dillerinden düşürmeyen bazı yabancı turistler her yıl aynı geleneği sürdürüyor. Restoranlara gelerek, Türk kebaplarıyla ziyafet çeken turistler özellikle Adana Kebabı'nı çok sevdiklerini belirtiyor.

Hannover Paşa Restaurant sahibi Hamdullah Enez, turistlerin restoranlara artan ilgisini otel mutfaklarında azalan et menüsüne bağladı. Enez, “Her şey dahil sistemiyle birlikte restoran hizmeti veren mekanlar zor duruma düşmüştü. Biz de bu nedenle bu yıl mekanımızda yeniliğe giderek radikal bir değişiklik yaptık. A’la carte restoran formatından çıkarak kebapçı olarak hizmet vermeye başladık. Gördüğümüz ilgiden de memnunuz” diye konuştu.

Yazarlar