Tatil Vizesiz Fas'a merhaba deyin!

Vizesiz Fas'a merhaba deyin!

24.08.2010 - 12:14 | Son Güncellenme:

Çöllerde develerle birlikte yapacağınız gezintiden sonra, modernizmin ortasında bir yandan da tarihin işlendiği yapılarda gezerken kendinizi bambaşka hissedeceksiniz...

Vizesiz Fasa merhaba deyin

Para birimi: Dirhem
Saat Farkı: 2 saat geri
Resmi Dil: Arapça ancak Fransızca’da yaygın olarak konuşulan dillerden biri.
Başkenti: Rabat
Vize: Gerekmiyor

Haberin Devamı

Anı Tur kalitesi ve güvencesiyle düzenlenecek Fas gezisinde unutulmaz anlar yaşayacaksınız. Üstelik vize derdi olmadan!

Anı Tur’un Fas programı 1 gece Casablanca, 3 gece Marrakech konaklamalı düzenlenmiş. 9 Eylül’de başlayacak tur, 13 Eylül’de sona eriyor.
Klasik filmlerin ismini aldığı; CASABLANCA…

"Bir daha çal Sam" bu sözler size neyi hatırlatıyor? Humphrey Bogart, Ingrid Bergman’ın oynadığı efsanevi film Casablanca...
Casablanca’yı sadece bu filmle geçiştirmek biraz haksızlık olur doğrusu! Casablanca şehri bir filmle hatırlanmaktan, daha fazlasını hak ediyor. Fas’ın bu şehrinin diğer şehirlerine göre daha modern bir görünüşü var. Palmiye ağaçları okyanusun dalgalı suyu kilometrelerce uzanan sahiliyle Fas'ın diğer şehirlerine nazaran farklı bir görüntü sergiliyor.

Haberin Devamı


Dünyanın en büyük cami’sini görmeye gidiyoruz…
Casablanca’da geçireceğiniz gecenin ardından, dünyanın en büyük camisi olarak kabul edilen Hasan II Cami’sini görmek ister misiniz? Hasan II Cami’si 210 metre olan minaresiyle dünyanın en uzun minareli camisi olma özelliğine de sahip. Bu camii denizin kenarına kurulmuş olmasıyla dikkat çekiyor. Camiinin içine girmek yasak ancak, geniş bir alanda olan bu camii bir yanda mavi okyanus, bir yanda camiinin etkileyici görüntüsü ile Fas’ta görülmesi gereken yapıların başında yer alıyor.

Marakeş sizi bekliyor…
Marakeş’in oldukça eski bir tarihi var. 1062 yılında Almoravide hanedanlığının başkenti olarak kurulmuş, hanedanlığın başkenti olmasıyla oldukça güç kazanmış ve zamanla önemli bir ticaret kenti olmaya başlamış. O dönemden bu yana ticaret kenti olmasından dolayı, kente fazlasıyla bina ve tarihi eserler yapılmış.
Marakeş, Atlas Dağları’nın eteklerinde bulunuyor. Görkemli tarihi, güzelliği, birazcık gürültüsü ve kocaman bir şehir olması sizi eminizki çok etkileyecek. Marakeş’te yapacak aktiviteler hiç bitmeyecek ve seyahatinizden dönerken bile gezilecek yerlerden daha gitmediğim nereleri var acaba diye içinizden geçireceksiniz.
Marakeş turunuzda ilk duraklardan biri Djemaa el Fnaa Meydanı olacak. Bu meydan Marakeş’in kalbi gibidir ve burası için Fas’ta gezilebilecek ilk yer denilebilir. Tam anlamıyla Fas kültürünü yaşamak istiyorsanız, bu meydanda uzun saatlerinizi geçirebilirsiniz. Gece başka gündüz bambaşka olan bu meydanda, farklı bir dünyayla karşılaşmaya hazır olun.

Haberin Devamı

Bir yanda yılan gösterileri, bir yanda büyücüler, bir yanda hikaye anlatanlar, bir yanda incik boncuk tezgahları, kumaşlar dokumalar kilimler ve renkli kıyafetleriyle Faslı insanlar... Bu meydan Fas için, renklerin dünyası yakıştırmasının nedenini anlatır gibi...

Biz Anı Tur’un Şeker Bayram’ı için düzenleyeceği Fas turunu sizler için özetledik… Gitmesi de , görmesi de yaşaması da sizden…
Fas’a bu maceralı ve keyifli yolculuğa Anı Tur güvencesiyle çıkmak isteyenler 599 Euro ödeyecek…

İyi tatilleriniz olsun…