Tatil Yeryüzü cenneti Çamlıhemşin

Yeryüzü cenneti Çamlıhemşin

10.11.2017 - 15:06 | Son Güncellenme:

Çamlıhemşin masalsı güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Kaçkar dağlarının üzerine kurulu olan Çamlıhemşin, yaylalarıyla dikkat çekiyor. İşte Çamlıhemşin hakkında bilinmesi gerekenler.

Yeryüzü cenneti Çamlıhemşin

Çamlıhemşin, doğası ve iklimiyle insanları kendsine hayran bırakıyor. Rize'nin bir ilçesi olan Çamlıhemşin, Kaçkar Dağları eteklerinde yer almaktadır. Çamlıhemşin ilçe sınırları içinde Türkiye'nin en önemli yaylaları bulunmaktadır. Tarihi yapılarıyla da ünlü Çamlıhemşin, yayla turizminde önemli bir paya sahip.

Haberin Devamı

Çamlıhemşin nerede? Çamlıhemşin'e nasıl gidilir?
Çamlıhemşin, Rize'nin denize kıyısı olmayan kesiminde güney kesiminde yer almaktadır. Kaçkar Dağları üzerinde bulunan Çamlıhemşin, 885 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahiptir. Engebeli arazisi nedeniyle seyrek ve dağınık bir nüfusa sahip olan Çamlıhemşin'in toplam nüfusu 6.200'dür.

Çamlıhemşin'e gitmek için ilk olarak İstanbul - Trabzon uçuşu gerçekleştirdikten sonra önce Rize merkeze ardından da ilçe merkezine ulaşabilirsiniz. Çamlıhemşin'in İstanbul'a uzaklığı 1.255 kilometredir. Karayolu ile Çamlıhemşin'e yaklaşık olarak 16 saatte gitmek mümkün.

Yeryüzü cenneti Çamlıhemşin

Pokut Yaylası
Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Pokut yaylasına ulaşmak için merkezden yaklaşık iki saatlik bir yolculuk yapmak gerekiyor. 1800 metreden fazla bir yüksekliğe sahip olan Pokut yaylasında dağınık bir yerleşim mevcuttur. Yayla turizminin önemli bir yer tuttuğu bölgede, turistlerin konaklayabileceği pansiyonlar da mevcut.

Haberin Devamı

Çam ormanlarını geçip ulaşılan Pokut yaylası, Çamlıhemşin'in en çok görülmesi gereken yerlerinden biridir. Pokut yaylasından Hazindak ve Sal yaylalarına geçilebiliyor.

Yeryüzü cenneti Çamlıhemşin

Gito Yaylası
Çamlıhemşin sınırları içindeki bir diğer önemli yayla da Gito'dur. Çal yaylası istikametine giderken önünüze çıkan Gito yaylası bulutların üstünde doğanın tüm güzelliklerine tanıklık etmek isteyenler için muhteşem bir rota olma özelliği taşıyor. Gito veya telaffuz edilen diğer şekliyle Kito yaylasına oldukça zorlu bir yolculuk sonunda ulaşılabiliyor. Ancak bölgenin sahip olduğu doğal güzellikler bu zahmeti çekmeye değer kılıyor.

Tıpkı Pokut yaylası gibi Gito yaylası da Kaçkar Dağları üzerinde bulunuyor. Gito yaylasında gelen turistlerin konaklayacağı ahşap pansiyonlar mevcut. Özellikle sabahları bulutların vadiye çökmesiyle birlikte, Gito'da güne uyananlar harika bir manzarayla karşılaşıyor.

Yeryüzü cenneti Çamlıhemşin

Zilkale
Çamlıhemşin ilçe merkezinden 15 kilometre güneyde, Fırtına Deresi'nin batı yamaçları üzerinde kurulmuş bir yapı olan Zilkale, bölgenin en dikkat çekici yerlerinden biridir. Zilkale'nin inşa edildiği sarp kaya kütlesi deniz seviyesinden 750 metre, dere yatağından da yaklaşık olarak 100 metre yüksekliktedir.

Haberin Devamı

Tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmemekle birlikte Zilkale'nin 14-15. yüzyıllar arasında inşa edildiği tahmin ediliyor. Merdivenlerle ulaşılabilen Zilkale, Osmanlı döneminde de kullanılmıştır.

Yeryüzü cenneti Çamlıhemşin