Tatil Yılbaşında Kapadokya'da mistik bir yolculuk

Yılbaşında Kapadokya'da mistik bir yolculuk

14.12.2015 - 13:49 | Son Güncellenme:

Mimarisiyle Rönesans Çağı’nda mistik bir yolculuğa çıkaran, her odasında ayrı bir hikaye anlatan, menüsünde şövalyelerin sofrasından Ortaçağ lezzetlerinin yer aldığı Sacred House, yılbaşında da konuklarını masal diyarına davet ediyor.

Yılbaşında Kapadokyada mistik bir yolculuk

Yeni yılı gizemli Kapadokya'da karşılamak isteyenleri, Sacred House'ta damaklarda sürpriz tatlar bırakacak bir menü bekliyor.

Haberin Devamı

Yeni yılı gerçek dünyadan biraz uzaklaşıp, yeni mekanlar yeni tatlar keşfederek karşılamak istiyorsanız, Sacred House hem mimarisiyle hem menüsüyle sizi şaşırtacak...

Sacred House'un zengin yılbaşı menüsü, baharatlı krotonlar eşliğinde kremalı kuşkonmaz çorbası ile başlıyor. Avakado sos üzerinde yeşil elmalı yengeç kek, çam fıstıklı sote ıspanak üzerinde tava jumbo karides (çektirilmiş şarap sos eşliğinde), lime içerisinde mango sorbe limoncello ile devam eden yeni yıl kutlamasındaki ana yemek ise taze baharatlı bonfile (karamelize kırmızı lahana, karamelize kırmızı soğan , konfit patates , bebek sebzeler ve biber sos eşliğinde).

Konuklara yılbaşı tatlısı olarak da balkabaklı cheseecake sunulacak. Sacred House'ta yılbaşı akşam yemeği menü fiyatı ise (içecek hariç) kişi başı 85 Euro.

Haberin Devamı

Sacred House yani ‘Kutsal Ev’ her biri farklı hikaye anlatan 21 odalı bir butik otel. Yeni yılın ilk gününü de otelde karşılamayı arzularsanız, yaşamak istediğiniz hikayeye göre, yeni yılın ilk kahvaltısıyla beraber oda fiyatları 195 Euro ile 1.650 Euro arasında değişiyor.

Tasarım ödüllü masal diyarı

Kapadokya’nın gizemli dünyasını Rönesans mimarisiyle buluşturan Sacred House adeta insanın, gerçeklikten kopmasına neden olan bir masal diyarı. Her köşede antik dönemi ve Rönesans eserlerini çağrıştıran büyüleyici heykeller, antikalar, ünlü ressamların tabloları, Ortaçağ şövalyelerine ait miğferler, kılıçlar… Yüzyıllar boyunca bölgeye damgasını vuran farklı dil, din ve kültürleri harmanlayan Sacred House, mimarisiyle konuklarını Rönesans Çağı’nda mistik bir yolculuğa çıkarıyor.

Conde Nast Johansens tarafından iki kez dünyanın en iyi otelleri yarışmasında, "Most Excellent Hotel for Design andInnovation" ve “Most Excellent European Service” dallarında birincilik ödülüne layık görülen otelde, her bir oda ayrı dönem ve tarzda döşenmiş. Hepsi ayrı bir hikaye anlatıyor. Çocuk kabul edilmeyen otelin odalarında mistik atmosferi bozmamak için televizyon bulunmuyor.

Yer altı spa’sı ise kırmızı havuzu, galerilerin içine gizlenmiş duşları, saklı masaj odaları ve hamamlarıyla Kapadokya’nın tarihi yeraltı şehirlerinden farksız. Kütüphanede Nietsche, Sartre, Schopenhauer, Camus, Blake gibi düşünürlerin ‘First Edition’ kitapları yer alıyor. Otelin mimarisiyle bütünleşen menüde ise Ortaçağ lezzetleri sunuluyor.