Ekonomi Tatilimiz geldi!

Tatilimiz geldi!

16.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması turizm sektörüne doping oldu. Yılın son uzun tatilinde 500 bin kişinin turlara katılması, 1.6 milyon kişinin yollara çıkması bekleniyor

Tatilimiz geldi

Turizmcilerin dört gözle beklediği Kurban Bayramı kararı Bakanlar Kurulu’ndan geçti. Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir” dedi.

Haberin Devamı

Buna göre, 1 - 4 Eylül tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı tatili, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 31 Ağustos arife günü ve 28 - 29 Ağustos tarihleri de eklenerek 10 güne çıkarıldı.

Yıl içinde pek çok tatilin hafta sonuna gelmesi nedeniyle resmi ve dini bayramlardan yararlanamayan turizmde, son uzun tatil sayesinde 1.6 milyon kişilik hareket bekleniyor. Tatilciler de, hem ulaşımda, hem de konaklamada tatil sürelerini uzatmaya başladı. Memleket ziyaretine gidecek olanlar ise biletlerini değiştiriyor.

Turlara dev talep

10 günlük tatilde 500 bin kişinin turlardan yararlanması bekleniyor. Yurt içinde ise 1 milyona yaklaşan kişinin hareket halinde olması hesap ediliyor.

Emekli maaşı bayram öncesi

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, “Emekli sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1 - 5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1 - 2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir” dedi.

Haberin Devamı

Tatilimiz geldi

Kruvaziyer turları önde...

2017 yılının son uzun tatili olması açısından turizmciler ve vatandaşlar açısından önemi artan Kurban Bayramı tatilinin yaz sonuna gelmesi nedeniyle hem yazlık alanlarda, hem de kültür turizmi destinasyonlarında ciddi bir hareket oluşturması bekleniyor. Yurt dışında tatil ve kültür turu için özellikle Amerika, İtalya, Rusya turları ilgi çekerken, yurt içinde ise Bodrum, Antalya, Kapadokya, İzmir gibi bölgeler öne çıkıyor. Kruvaziyer turlarına ilgi de katlanarak artıyor.

Sanayiciler üzülecek ama...

Turizm sektörünün otelinden acentesine, çalışanından ulaşımına kadar 10 günlük tatile hazır olduğunu vurgulayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Sanayiciler belki üzülecek ama ekonomiye turizmle büyük destek gelecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ülkenin her köşesinde esnafın da bu turizm hareketinden fayda sağlayacağını belirten Ulusoy, “Oteller, gemiler, trenler, çalışanlar yüzbinlerce tatilci için tüm zemin hazır. Trabzon’dan Gaziantep’e, Edirne’den Van’a hem sektör, hem tatilci için önemli bir tatil olacak. Memleketine giden de tatile giden de ekonomiye katkı sunacak. Vatandaşlara önemli bir uyarım ise acentaları kullanarak seyahat etmeleri ve mutlaka sigorta yaptırmaları” diye konuştu.

‘Yer için erken davranalım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından son 2 - 3 gündür uzun turların daha fazla tercih edilmeye başladığını anlatan Prontotur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, böylelikle 1 hafta içinde hızlı bir talep artışı yaşanacağını söyledi. Ancak bu gibi tatil kararlarının daha önce belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Onaran, bu şekilde hem tatile çıkacakların, hem de memleketine ziyarete gideceklerin daha uygun fiyatlarla planlama yapabileceğini kaydetti.
Onaran, “Daha öncesinde 3 - 4 gecelik konaklamalar tercih edilirken, bir süredir 7 gecelik konaklamalara ilgi arttı. Satışlarda yüzde 85 seviyesine geldik. Yılın son uzun tatili olduğu için herkes değerlendirmek istiyor” dedi.

Haberin Devamı