Gündem Tayin istediği kentten veda

Tayin istediği kentten veda

21.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van’da 17 Ağustos’ta bombalı saldırıda yaralanan ve önceki gün tedavi gördüğü hastanede şehit düşen polis memuru Muhammet Acar, kendisini hastanede ziyaret eden İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan tayinini istediği Eskişehir’de toprağa verildi.

Tayin istediği kentten veda

Van İpekyolu ilçesindeki 2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevi’ne 17 Ağustos’ta PKK’lı teröristlerce patlayıcı yüklü araçla yapılan saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, 2 sivil hayatını kaybetti, 20’si polis 73 kişi de yaralandı.

Yaralılar arasında bulunan polis memuru Muhammet Acar’ı tedavi gördüğü Van’daki hastanede 18 Ağustos’ta İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ziyaret etti. Bakan Ala’dan Eskişehir’e tayinini istediği belirtilen Acar, önceki gün kurtarılamayarak şehit oldu. Acar’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi’nde görev yaptığı, tayininin Hakkâri’ye çıktığı belirtildi.

İstanbul’dan ilk olarak Eskişehir’e gelip ailesiyle görüşen Acar daha sonra Ankara’dan uçakla Van’a gitti. Muhammet Acar tayin olduğu Hakkari’ye gitmek için Van Polisevi’nde beklerken bombalı saldırıda ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Şehit polis Muhammet Acar’ın cenazesi önceki gece askeri uçakla Van’dan Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’na getirildi. Acar için dün Reşadiye Camii’nde tören düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Vali Azmi Çelik, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen, Ak Parti milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, şehidin babası Kasım Acar, annesi Serpil Acar, kız kardeşi Sümeyye Acar, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

‘Helikopterle gönderin’

Bakan Nabi Avcı şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin yengesi Meral Yörük bakan Avcı’ya “Muhammet benim yeğenimdi. Sayın bakanım onları görev yerine karayoluyla göndermeyin, helikopterle gönderin” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin yakınları tabuta sarılıp ağladı. Baba Kasım Acar da yüksek sesle bir süre sala okudu.

Haberin Devamı

Şehit onbaşı toprağa verildi

Şırnak-Hakkâri Karayolu’nda 10 Ağustos’ta askeri aracın terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürülmesi sonucu yaralanarak kaldırıldığı Ankara GATA’da önceki gün şehit olan Uzman Onbaşı Pehlül Oruk için Aziziye ilçesindeki Ömer Nasuhi Bilmen Camii’nde tören düzenlendi. Baba Veysel Oruk ve yakınlarının duygusal anlar yaşadığı törende, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başsağlığı dilediği baba Oruk’u teselli etti. Şehidin
cenazesi gözyaşlarıyla defnedildi. (AA)

Yazarlar