1 kilo taze fasulye 300 gram kuşbaşı et 2 adet kuru soğan 1 adet patates 2 adet sivri biber 3 adet domates 4-5 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça Maydanoz Taze soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Kimyon Pul biber İsot Öncelikler fasulyeleri yıkayın ve doğrayın. Sonra 1 adet soğanı küp küp doğrayın ve güvecinizin en altına yayın. Üzerine doğradığınız fasulyeleri yayın. Ardından küp küp doğradığınız kuşbaşı eti, kalan soğanı, sivri biberleri, patatesi, taze soğanı, maydonozu ve en üste de sarımsakları ekleyin. Üzerine sıvı yağ dökün. Sonra salçayı alın ve malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suya koyun ve tuz-baharatları da ekleyin karıştırın. Sonra diğer malzemelerin üzerine dökün. Güveci alüminyum folyoyla kapatın ve ilk 10 dakika yüksek ateşte, sonrada kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun! Yarım kilo taze fasulye 250 gr kuşbaşı et 1 tatlı kaşığı salça 1 adet soğan 1 adet biber 2 adet sulu domates 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Beşamel Sos için: 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı tuz Önce etleri suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavurun. Kavurduğunuz etlere küp küp doğradığınız soğanı ve biberi ekleyin. Bir süre kısık ateşte piştikten sonra taze fasulye ve salçayı da ilave edip karıştırın. Rengi dönmeye başlayınca küp küp doğradığınız domatesleri ve tuzu ekleyin. Kapağını kapatın ve domates suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sonra güveç kaplarına iki parmak boşluk kalacak kadar pay edin. Sıra geldi beşamel sosa. Tencereye tereyağı alın ve eritin. Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyin ve iyice pişirin. Sonra süt ve tuz ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Güveçlere beşamel sostan birkaç yemek kaşığı ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. İsterseniz pişirmeden önce kaşar rendeleyip üstüne ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun! Malzemeler 10 adet taze fasulye 2 adet yumurta 1 adet domates 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı ucu ile karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 yemek kaşığı zeytin yağı Öncelikle fasulyeleri ayıklayın ve küçük küçük doğrayın. Sonra fasulyeleri yağ ile birlikte tavaya alın ve kavurun. Rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanları da ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Sonra çırptığınız yumurtaları, doğradığınız domatesleri ve baharatları ekleyin. Karıştırmadan 10 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun! PembeNar Özel