Gündem Taze sanatın fuarı Mamut başladı

Taze sanatın fuarı Mamut başladı

27.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Henüz hiçbir galeride sergi açmamış olan sanatçıların işlerini sergileyen Mamut Art Project önceki akşam başladı. 30 Nisan’a dek devam edecek fuar bu yıl yine birbirinden şaşırtıcı keşiflere yol açmaya hazır.

Taze sanatın fuarı Mamut başladı

Farklı disiplinlerden 50 genç sanatçının 500’den fazla eserinin bir arada sergileneceği Mamut 2017’de bu sene, resim, video, heykel, fotoğraf, yerleştirme, dijital, kolaj, grafiti ve performans gibi alanların dışında oyun sanatı, dokuma sanatı, gif ve çizgi roman gibi farklı disiplinler ve türler de yer alıyor.

Haberin Devamı

Fuarda gözden kaçırmamak gereken eser sayısı çok... Can Görkem Halıcıoğlu’nun ‘Tofaşk’ projesi onlardan biri. Halıcıoğlu projede Tofaş arabası sevgisinin bir araya getirdiği insanları belgeliyor. Ceren Saner’in ‘Can’an’ serisi ise bir kadının gündelik hayat portresini andırıyor. Sanatçının annesini fotoğrafladığı seri otobiyografik parçalarıyla zenginleşiyor ve görme, bakma, hafıza gibi kavramları gündeme getiriyor. Perihan Mağden’in romanı ‘Ali ile Ramazan’ın gerçek kahramanlarını medya görünürlüğü üstünden yeniden anlatan Furkan Öztekin’in projesi de bir başka dikkat çekici çalışma. Hallederiz İnş. Kooperatifi ise şehrin değişen yüzünü Arapça ‘Harc bitti yapı paydos’ yazdıkları ‘Kıymetlimiz’ adlı eserle konu ediyor. Akkök Holding sponsorluğunda düzenlenen Mamut’un jürisinde bu yıl Sarkis, Elif Bayoğlu, Övül Durmuşoğlu ile Murat Alat yer aldılar.

Haberin Devamı

Taze sanatın fuarı Mamut başladı

İllüstrasyonlar da var

Mamut’un Krüw adlı kısmında graffiti sanatçılarından illüstratörlere, animasyon sanatçılarından, heykeltıraşlara geniş bir ekibin hazırladığı illüstrasyonlar bulunuyor. Bu kısmın amacı sanatın sokaktan çıktığını hatırlatmak… İllüstrasyonlar 100 TL fiyatla satılabiliyor. Yan taraftaki dükkan kısmındaysa yaklaşık 10 TL fiyata defter, silgi gibi ürünler satışta. Böylece en yüksek fiyatlı eserin yaklaşık 10 bin TL olduğu Mamut’tan her bütçeye uygun bir iş almak mümkün oluyor.