Gündem Tebdili kıyafetle kaçış girişimi!

Tebdili kıyafetle kaçış girişimi!

24.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriyelilerin Bodrum’dan Yunan Adaları’na geçeceği ihbarıyla bölgeye giden polis birbirinden şık insanları görünce şoke oldu

Tebdili kıyafetle kaçış girişimi

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne dün Gümbet Mahallesi’ndeki dolgu alanı olan ıssız koyda, bir grup Suriyeli sığınmacının Yunan Adaları’na geçme hazırlığında olduğu ihbarı geldi. Bölgeye giden polis ekipleri, Haremtan Koyu’nun devamında kaçma hazırlığında sığınmacılarla karşılaşmayı beklerken şık plaj kıyafetleri giymiş, güneş gözlüklü, kulaklıkla müzik dinleyen ve bazısı da denizde yüzüp birbirleriyle şakalaşan Suriyelileri görünce bir süre şaşkınlık yaşadı.

Haberin Devamı

‘Yallah otel!’

Sayıları 150 kadar olan ve maddi durumu iyi olanları çevredeki otel ve pansiyonlarda kaldığı belirlenen Suriyeli sığınmacılardan polis, İngilizce olarak koyu boşaltmalarını istedi. Ancak, sığınmacılardan bazıları aldırış etmeyip, selfie çekmeye ve denize girmeyi sürdürdü. Polislerin bu defa “Yallah otel” diye seslenmeleri üzerine Suriyeliler, koydan ayrıldı.

Pansiyonda tatil

Haremtan Koyu’ndaki şık plaj kıyafetli 150 kişiden bazıları kulaklıkla müzik dinlerken bazıları denizde birbirleriyle şakalaşıyordu. Polis ekipleri otel ve pansiyonda kaldığını öğrendiği Suriyelilerin koyu boşaltmalarını istedi.