Tokat TED’İN TOKAT HEDEFİ

TED’İN TOKAT HEDEFİ

03.12.2015 - 13:30 | Son Güncellenme:

.

TED’İN TOKAT HEDEFİ

TED Tokat Koleji Kurucusu Dr. Bilal Durmaz, amaçlarının Türkçeyi ve en az bir yabancı dili çok iyi kullanan, dünyanın her yerinde kendini ifade edebilme becerisine sahip bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.
TED Koleji’ne yeni atanan müdür ve yardımcıları basın mensupları ile düzenlenen programda biraya geldi. TED Koleji Kurucusu Dr. Bilal Durmaz, okulda bugün itibariyle 150 öğrencisi, 25 öğretmeni, 3 yöneticisi, 15’e yakın destek personeliyle yaklaşık 40 kişilik bir kadro ile eğitim verilmekte olduğunu söyledi. Durmaz, okuldaki genç ve dinamik kadroya alanında uzman, tecrübeli isimlerle güçlendirmek suretiyle gelecek eğitim-öğretim yılının hazırlıklarına başladıklarını ifade ederek, “Bu anlamda 2 çok tecrübeli isim bize güç verdi ve kadromuza katıldılar. Öncelikle Tokat’ın gençlerinde çok büyük emeği olan saygıdeğer hocamız, değerli eğitim yöneticisi Mustafa Çakır hocamız TED Tokat Koleji Ortaokulu’na müdür olarak atanmıştır. Kendisine hayırlı olmasını diliyorum. Hem TED Genel Merkezimiz hem de Milli Eğitim Müdürlüğümüz sayın Mustafa Çakır hocamızın atanmasını onaylamak suretiyle görevine başlamıştır. Mustafa hocamın tecrübelerinden okulumuzun, öğretmenlerimizin ve Tokatlı çocuklarımızın çok istifade edeceğine inanıyorum. Ayrıca Türkiye’deki eğitim sistemini çok iyi bilen özellikle TEOG, LYS gibi seçme ve değerlendirme sınavlarının başarılı ismi, uzun yıllar dershanecilik tecrübesi ve yöneticilik tecrübesi olan Fatih Polat müdür yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Kendisine üstün başarılar diliyorum. Kurucu Müdürümüz sayın Evrim Hanım Ana sınıfı ve ilköğretim bölümü müdürü olarak görevine aynen devam edecektir” dedi.
Durmaz, temel hedeflerinin öncelikle öz güvenli bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek, “Sosyal olarak, psikolojik olarak ahlaki olarak etik değerler açısından kendini değerli hisseden bir birey yetiştirmek. Türkçeyi ve en az bir yabancı dili çok iyi kullanan, dünyanın her yerinde kendini ifade edebilme becerisine sahip bireyler yetiştirmek” diye konuştu.
TEOG VE ÖSS BAŞARISINI ARTIRACAĞIZ
TED Tokat Koleji Ortaokul Müdürü Mustafa Çakır, 37 yıllık öğretmenlik hayatının 30 yılını idareci olarak çalıştığını ifade ederek, “En son görev yaptığım yer Tokat Gazi Osman Paşa Lisesidir. Ve o lisede hayatımın en verimli en mutlu yıllarını geçirdim. Sonra da emekli oldum. Emekli olduktan sonra çalışmak gibi bir düşüncem yoktu. Torunlarıma bakacaktım, ağaç yetiştirecektim. Neden geldim ben özellikle son 20 yıl lise müdürlüğü yaptığımda Tokat’ın TEOG ve ÖSS sınavlarındaki başarısını çok yakinen takip etmiş biriyim. Sınav sonuçları ilan edildiğinde hep üzülmüşümdür. İl olarak maalesef durumumuz hala iç açıcı değil. Bir Karabük, Burdur, Aydın, Ankara örneği var. Ne zaman sınav sonuçları ilan edilse ilk 4’te hep bu illerimiz oldu. Acaba onlar ne yaptı da biz neyi yapamadık diye çok düşünüp incelediğimde Türkiye’de hangi ilde özel okul sayısı fazla ise o okulun TEOG ve ÖSS başarısının yüksek çıktığını gördüm. Tokat olarak biz maalesef özel okul açmakta çok geç kaldık. İnşallah bizim gibi okulların sayısı bundan sonra çoğalır ve ilimizdeki başarısızlık grafiğini yukarıya doğru yükseltiriz. TED Tokat Koleji’ne geliş sebebim budur. Tokat’ımızın çocukları daha başarılı olur” şeklinde konuştu.

Yazarlar