Diyarbakır TED KOLEJİ DİYARBAKIR’DA EĞİTİM VERMEYE BAŞLADI

TED KOLEJİ DİYARBAKIR’DA EĞİTİM VERMEYE BAŞLADI

28.09.2015 - 16:19 | Son Güncellenme:

.

TED KOLEJİ DİYARBAKIR’DA EĞİTİM VERMEYE BAŞLADI

Türk Eğitim Derneği (TED) Diyarbakır Koleji, 2015-2016 yılında eğitim vermeye başladı.
TED Koleji 2015-2016 eğitim öğretim yılında 35. okulu ile Diyarbakır’da hizmet vermeye başladı. Yeni eğitim öğretim yılının açılışında konuşan TED Diyarbakır Koleji Kurucu Müdürü Ozan Demiralp, 87 yıllık mazisi olan TED’in 35. okulu olarak Diyarbakır’da faaliyete başlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Demiralp, “Okulumuzda 3D sınıfından, apple sınıfına, içinde bulunduğunuz kapalı spor salonundan yarı olimpik yüzme havuzuna, açık hava spor alanlarına ve geniş, klimalı, bireysel dolabı bulunan dersliklerine kadar pek çok fiziksel alan bulunmaktadır. Bu yıl anaokulundan ortaokul 7. sınıfa kadar olan sınıflarımız açılmıştır. Lisemiz 2 yıl sonra eğitime başlayacaktır” dedi.
20 dönümlük arazi üstünde kurulu okulun, aynı kampüs içerisinde bağımsız anaokulu ile aynı binada bulunan ilkokul, ortaokul ve lise bloklarından oluştuğunu kaydeden Demiralp, “Okulumuzda öğrencilerimizin sadece akademik yönden değil sosyal aktiviteler ve yabancı dil yönünden de gelişmesini amaçlamaktayız. Bu amaç ile ilkokul ve ortaokulda haftalık 45 saatlik eğitimimiz yanında Cumartesi günleri de yarım gün eğitim vermekteyiz. Okulumuzda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okutulması zorunlu görülen derslerin yanında ipad ve google uygulamaları, çocuk hakları, orientring, paper kraft, logo robotic ve oyuncak tasarım, beden perküsyonu, astronomi ve uzay bilimleri gibi kulüplerimiz bulunmaktadır. Bu kulüplerin bazıları sınıf düzeyinde bazıları ise öğrenci düzeyinde devam edecektir. Her öğrencimiz en az iki kulüp faaliyetine katılacaktır. Bunun yanında etütlerimiz ile takım düzeyinde basketbol, yüzme, voleybol ve tenis gibi takım sporlarına dair çalışmalarımız olacaktır” diye konuştu.
Annelik, babalık, öğretmenlik ya da doktorluk gibi öğrenciliğin de çocukların yerine getirmek zorunda oldukları sosyal rollerden sadece biri olduğunu ifade eden Demiralp, şöyle konuştu:
“Bu yüzden çocuklarımızın sadece öğrencilik rolündeki başarıları ya da başarısızlıkları onlar ile olan iletişim biçimimizi oluşturmamalıdır. Bu yüzden bizler bir okul olmaktan çok sizler ile birlikte çocuklarımızın gelişim yolculuklarında onlara arkadaşlık etme amacındayız. Bizler biliyoruz ki çocuğun gelişimi öğretmene rağmen ya da veliye rağmen değil veli-öğretmenler işbirliğinde sağlanır. Gelin bu yolu çocuklarımız için birlikte yürüyelim. Okulumuz düne kadar bizim idi, artık bu okul hepimizin. Okulumuz birlikte oluşturacağımız kurallar ile sizlerin mutlu olacağı güzel bir yaşam alanı haline gelecektir. Bu okuldaki her şey sizin için. Bu yüzden okul ile ilgili her türlü geliştirici, önleyici öneriye açığız. Özellikle İngilizcenizi ilerletmek için çaba harcayın ki anne ve babalarınızdan en az bir adım önde olun. Yolunuz uzun, okul hayatın sadece bir parçası ama geleceğinize yön veren önemli bir etmen. Artık TED’lisiniz. TED’li olmak sözde olmayacak. Yaptığınız spor, sanat faaliyetleri, akademik başarınız ve yabancı diliniz ayrıcalığınızdır. Bunların her biri de çaba gerektirmektedir. Bu çabayı birlikte sarf edeceğiz.”
Kolejin spor salonunda yapılan açılış töreni daha sonra TED Genel Merkezi tarafından mülakata tabi tutularak Diyarbakır kolejinde öğretmen olmaya hak kazanan öğretmenlerin tanıtılmasıyla son buldu.

Yazarlar