Zonguldak TED KOLEJİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜME BÜYÜK DESTEK

TED KOLEJİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜME BÜYÜK DESTEK

21.04.2015 - 14:49 | Son Güncellenme:

.

TED KOLEJİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜME BÜYÜK DESTEK

TED Zonguldak Koleji, Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında düzenlenen etkinlikle geri dönüşüme büyük katkı sağlıyor.
Okulun Çevre Kulübü danışman hocaları Ahmet Şahin Birsen, Fatih Keskin ile birlikte 10. sınıf öğrencileri Bora Kalaycı, Nildeniz Duran ve Berke Alkan’ın öncüğünde düzenlenen kampanyayla atık yağ, atık pil ve plastik, cam, kağıt gibi maddeler geri dönüşüme kazandırılıyor.
Anasınıfından liseye kadar TED Koleji bünyesindeki tüm öğrencilerin destek verdiği bu proje ile bugüne kadar 2 bine yakın atık pil toplanırken, 100 litre atık yağ da geri dönüşüme kazandırıldı.
Projenin öncülerinden olan 10. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Bora Kalaycı, temiz bir çevre bilinci oluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Kentimizin yeterince temiz ve sağlıklı olmadığını düşündüğümüz için bu çalışmayı yaptık. Öncelikle kendi çevremiz olan okulumuzda bu çalışmaları başlatarak çevremize bir şekilde fayda sağlamayı amaçladık” şeklinde konuştu.
Proje kapsamında yapılan çalışmaları anlatan 10. sınıf öğrencisi Nildeniz Duran, “İlk olarak, okulumuzun anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bölümlerini dolaşarak öğrencileri bilinçlendirme çalışmaları yaptık. Daha sonra okulumuzda bir anket düzenledik. O anketin sonuçlarına göre velilerimize bilgilendirme yazısı gönderdik. Atık pillerin çevremize verdiği zararları göz önüne alarak, okulumuzdaki her kata atık pil kutuları yerleştirdik. Bunun yanı sıra okulumuza atık yağ toplama tankı, plastik, cam ve kâğıtların geri dönüşüme kazandırılabileceği kutular yerleştirdik” dedi.
Kampanyalarının öğrenciler ve velilerden büyük ilgi topladığını söyleyen Berke Alkan isimli öğrenci ise, “İlk olarak kampanyaya başladığımız zaman zarfında, iki atık yağ tankı topladık. Bu sayede binlerce litre temiz suyu doğaya kazandırmış olduk. Topladığımız piller sayesinde topraklarımızın zarar görmesini engellemeye çalıştık” dedi. 10 kilogram plastikle bir kedi yuvası alınabildiğini ifade eden Alkan, geri dönüşüm kutusuna atılan plastiklerle de hayvanlara sıcak bir yuva kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi.
TED Zonguldak Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Bahadır da projeyi gerçekleştiren öğrencileri her zaman desteklediklerini söyledi. Bahadır, öğrencilerin ve velilerin büyük ilgi gösterdiği bu projenin devam edeceğini bildirerek, “ Biz okulumuzdaki öğrencileri sınavlara hazırladığımız gibi hayata da hazırlıyoruz. Öğretimin yanında eğitimi de ön planda tutuyoruz. Bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle çevresine duyarlı ve doğayı koruyan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.