Gündem Teğmenden itiraflar: Gülen’i ziyaret ettim

Teğmenden itiraflar: Gülen’i ziyaret ettim

13.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davanın sanıklarından eski kursiyer Teğmen Yıldırım Kılıçarslan, müşteki avukatlarının soruları üzerine Manisa’da FETÖ evlerinde sohbetlere katıldığını ve 2014’te uçuş eğitimi için gittiği ABD’de FETÖ elebaşı Gülen’i ziyaret ettiğini mahkemede itiraf etti.

Teğmenden itiraflar: Gülen’i ziyaret ettim

Kılıçarslan, 141. Filo komutanı eski Yarbay Hakan Karakuş’un 15 Temmuz akşam saatlerinde kursiyerleri gazinoya topladığını, gece saatlerinde terörle mücadele harekatı yapılacağını söyleyerek cep telefonlarını aldığını beyan etti.
‘Sonradan anladım’
Akşam saatlerinde askeri faaliyetlerin başlamasından sonra üsse terör saldırısı olabileceğinin söylendiğini öne süren Kılıçarslan, sabah saatlerinde savaş uçaklarının pisti bombaladığını gördüğünü, bundan sonra kursiyerlere telefonlarını alıp ayrılabileceklerinin söylenmesi üzerine evine gittiğini anlattı.
Kılıçarslan, “Ben bunların bir terör örgütü olduğunu 15 Temmuz’dan sonra anladım. Ben FETÖ’cü değilim, FETÖ’cü olsam bunlara ilişkin bildiklerimi saklardım. Verdiğim paraları da Allah rızası için verdim. Darbeye ilişkin bir emir almadım, darbe girişiminde de bulunmadım.” ifadelerini kullandı. Kılıçarslan, müşteki avukatlarının soruları üzerine Manisa’da FETÖ evlerinde sohbetlere katıldığını ve 2014’te uçuş eğitimi için gittiği ABD’de FETÖ elebaşı Gülen’i ziyaret ettiğini mahkemede itiraf etti.
l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı