Eğitim TEGV’in Gönüllüler İçin Destek Atölyeleri Projesi tanıtıldı

TEGV’in Gönüllüler İçin Destek Atölyeleri Projesi tanıtıldı

14.03.2014 - 09:33 | Son Güncellenme:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından Avrupa Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu ve Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin desteğiyle hayata geçirilen “Gönüllüler İçin Destek Atölyeleri” projesi kapsamında 2.600 TEGV gönüllüsü demokrasi ve insan hakları konularında eğitim alacak.

TEGV’in Gönüllüler İçin Destek Atölyeleri Projesi tanıtıldı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından Avrupa Birliği Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı kapsamında hayata geçirilen “Gönüllüler için Destek Atölyeleri” projesi, 13 Mart tarihinde yapılan lansman toplantısı ile basına tanıtıldı.

Haberin Devamı

TEGV, 2013/2014 Sonbahar Etkinlik Dönemi’nde uygulanmaya başlayan proje ile Türkiye’de çocukların ve gençlerin; çağcıl, haklarını bilen, kalıp yargılardan, önyargılardan, ayrımcılıktan ve şiddetten uzak, toplumsal konular üzerinde eleştirel düşünebilen bireyler ve yurttaşlar olarak yetişmelerine katkı yapmayı ve bu alanlarda yapılan eğitimlerin yaygınlaşmasını sağlamayı hedefliyor. TEGV’in 37 ildeki 65 Etkinlik Noktasında proje kapsamında verilecek eğitimlerle; TEGV gönüllülerine demokrasi ve insan hakları konularında bilgi ve beceriler kazandırılarak, ilköğretim çağındaki çocuklarla etkinlikler gerçekleştiren gönüllülerin öğrendikleri/geliştirdikleri yeni metot ve içeriklerle etkinliklerin kalitesini arttırmaları sağlanacak.

Haberin Devamı

Proje kapsamında bugüne kadar 40 yerel eğitmen ile Aralık ve Ocak aylarında yetişkin eğitimleri, ayrıca ayrımcılık ve toplumsal cinsiyet konularında atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Mart ayında barış ve çocuk hakları konularında da eğitimler alacak olan eğitmenler, Mart ayı sonu itibariyle TEGV gönüllülerine seminerler vermeye başlayacaklar.

Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA) “Çocuk Hakları”; Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) “Ayrımcılık”; Umut Vakfı “Barış Eğitimi” ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu “Toplumsal Cinsiyet” konularında tematik atölye içeriklerini hazırlayıp eğitimlerini vererek projede yer alıyorlar.