Ege Tek hasret kaldı o da şampiyonluk!

Tek hasret kaldı o da şampiyonluk!

11.10.2018 - 03:26 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta önceki hafta evinde Tuzlaspor’a 4-0 yenilen ve liderliği kaybeden Menemen Belediyespor, Fethiyespor deplasmanında derin bir nefes aldı. Sarı lacivertli ekibi değerlendiren Milliyet Ege’nin usta isimleri, “Menemen artık bir üst lig hedefine koşmalı” dedi

Tek hasret kaldı o da şampiyonluk

Bülent Buda: Fethiye ligin dibine bırakmış kendini. Kayıp 5 puanın travmasını atlatmak ve de üst sıralardan uzaklaşmamak için 3 puan gerekliydi ve önemliydi. Sanıyorum bu hafta taraftarda tribünde olacak. Onların itici gücüyle ve de takım gerçek kimliğini oyun alanına yansıtarak Kahramanmaraş maçını kazanırlar ve derin bir soluk alarak yollarına devam ederler.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Uzun lig maratonunda takımların hayati önem taşıyan maçları vardır. İki haftada evinde 5 puan kaybeden Menemenspor alt sıralarda olmasına rağmen güçlü bir kadrosu olan Fethiyespor karşısında 85. dakikada oyuna sonradan giren Vedat’ın attığı golle çok önemli bir 3 puan aldı. İkinci sıraya yerleşti. Derin bir soluk aldı. Bu haftaki rakip evinde Kahramanmaraş. Artık kazanmaya alışmış bir takım olarak gördüğümüz Menemenspor, bu özelliğini bu maçtan itibaren umarım gösterir. Taraftarıyla buluşması da aynı sevgililerin buluşması gibi olur. Seyircisiyle hasret sona eriyor. Tek hasret kaldı. O da şampiyonluk.

Mehmet Demirtaş: TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta deplasmanda Fethiyespor ile karşı karşıya gelen Menemen Belediyespor 85. dakikada Veli’nin harika kafa golüyle 1-0 galip gelerek hem önceki 2 maçta kaybettiği 5 puanı telafi etti hem de gelecek adına umut verdi. Her zaman dile getiriyoruz, her takımın her takımı yenebileceği bir lig izliyoruz. Ancak şu da bir gerçek ki, Menemenspor’da bu ligin hem kıdemlisi hemde güçlü kadrosu ile bu ligin üstünde. Kısaca, artık bu sene misafirler. Sarı lacivertlilerin bu haftaki rakibi Kahramanmaraşspor. Taraftarının da cezası bu hafta bitiyor. Bundan sonraki haftalarda güçlü taraftarın gönül verdikleri takımlarını yalnız bırakmamak adına daha dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü, bu takımın itici gücü taraftarı. Menemenspor onlarla daha güçlü. Umut ediyorum ki bu zorlu maratonun sonunda Menemenspor’un en büyük hasretini çektiği şampiyonluk bu sezon gelecek. Yeter ki rehavete kapılmasınlar, kazanma arzusu ve hırslarından ödün vermesinler. Şimdiden kolay gelsin. Yollara açık olsun...

Haberin Devamı

ADIM ADIM HEDEFE

Bülent Buda: Skora fazla takılmadan 3 puan bu aşamada çok önemli çok değerliydi. Zor bir yarıştan sonra alındı. Pendikspor güçlü bir takım. Azımsanmayacak, sevinç duyulacak bir galibiyet aldılar. Gelecek hafta Bandırmaspor. Rakibin sıralamadaki yeri yanıltmasın. Her maç önemlidir, ciddiye alınmalıdır. Üst sıralardan kopmamak için ön koşul her maçtan puan ya da puanlar çıkartmaktır.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Manisa Büyükşehir’de aynı Menemenspor gibi iki haftalık yenilgiler sonrası güçlü Pendikspor’u 80. dakikada attığı golle 1-0 yenerek aldığı 3 puanla bu yarışın içinde ben de varım dedi. Lider Tuzla’nın 16, Manisa Büyükşehir’in 10 puanı var. Bu köprünün altından çok sular geçer. Çok güçlü bir grup, her takım birbirini yenebilir. Ancak evinde puan kaybetmeyi sevmeyen Manisa Büyükşehir’in Bandırma deplasmanında alacağı puan veya puanlar kendisine büyük bir avantaj sağlayacaktır. Kısacası deplasman maçları ve oradan getirilecek puanlar Manisa Büyükşehir’in yıl sonundaki durumunu belirleyecektir. Güçlü kadro ve iyi bir yönetim bu işin cabası.

Mehmet Demirtaş: Manisa Büyükşehir, kendisi gibi grubun iddialı takımlarından Pendikspor’u mağlup ederek kendine derin bir nefes aldı. Gençler asla rehavete kapılmadan önlerine konulan hedefe doğru adım adım ilerlemek zorunda . Baktığımız zaman gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, gerekse kulüp başkanı Mevlüt Aktan ve yönetimi kenetlenmiş varını yoğunu kulübün bir üst lige çıkması için mesai harcıyorlar. Kısacası gençlere sunulan imkanlar birçok kulüpte yok. Bunun kıymetini bilerek hareket etmek durumundalar.

Haberin Devamı

ZAFER İNANANLARINDIR

Bülent Buda: Bu ligde deplasmanlardan puansız dönmemek önemlidir. Bir ya da 3, hiç fark etmez. Bu hafta Uşakspor’un kendi gücünü sınayacağı bir rakip var karşısında. Grubun lideri. İyi bir takım elbette. Uşakspor, bu yarışın ben de varım diyebilmek için bu maçı kazanmak zorunda. Yazıldığı, konuşulduğu gibi kolay değil bu işler. İstemek de başarının yarısıdır.

Tek hasret kaldı o da şampiyonluk

Fatih Tanfer: Gümüşhane’nin puan açısından istenilen düzeyde olmadığına bakmayın siz. Güçlü bir takım ve sert bir seyircisi vardır. Futbol adına seyirci baskısının en çok hissedildiği yerlerden birisidir. Öne geçti, maçın sonlarına doğru yediği golle iki puanı bıraktı. Ancak Uşakspor’un deplasmanda müthiş bir olumlu karnesi var. Hedefini ortaya koymuş. Çok da yetenekli oyuncuları var. Bu hafta rakip lider Sancaktepe Belediyespor. Heyecan dolu, müthiş bir maç olacağına inanıyorum. Uşakspor kazandığı anda kendisini yarışın tam göbeğinde bulacaktır. Keyifli bir cumartesi günü olması dileğiyle.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Utaş Uşakspor, Gümüşhane deplasmanından 1 puanla geri döndü. İlk yarısı kıran kırana geçen karşılaşmada, Aşigolar kaçırdıklarını atabilse 6 haftalık periyotta galibiyet yüzü görmeyen Gümüşhane deplasmanından 3 puanla dönmeleri sürpriz olmayacaktı. Ancak maçın ikinci yarısında saldırgan, kazanma hırsı yüksek olan Uşakspor gitmiş; yerine korkak, geriye yaslanan bir Utaş Uşakspor izledik. İnanıyorum ki Hakan Hoca gereken dersleri çıkarmıştır bu karşılaşmadan. Bu haftaki rakip 15 puanla lider Sancaktepe Belediyespor. Utaş Uşakspor’un ise puanı 10. Aşigolar, taraftarı önünde Sancaktepe karşısında galip gelmesi durumunda kendisini birden üst sıralara atacak. İnanıyorum ki güçlü kadrosuyla Utaş Uşakspor, engelleri bir bir aşarak hedeflediği yere ulaşacaktır. Yolunuz açık olsun Aşigolar...

TİRE 1922 SPOR ZİRVEYE ÇOK YAKIŞIYOR

Bülent Buda: Net bir galibiyet. Sağlam adımlarla yolculuğa devam. Kazanmak, takımın sloganı oldu artık. Bu hafta BAY geçecek. Rahatlama yok. Tatil şampiyonluktan sonra.

Tek hasret kaldı o da şampiyonluk

Fatih Tanfer: 87. dakikada Nihat’ın attığı gol. 90. dakikada Gökhan’ın penaltıdan attığı gol ve Tire 1922 Spor 2-0 kazanıyor. Sayın Başkan Tayfur Çiçek ve Mutlu Saraykölü ile Tire’nin vefakar seyircileri 87 dakika neler çektiler kim bilir? Ama sonucunda puan 14’e çıktı. Bu hafta fikstür gereği maçları yok. Tek gerçek hafta sonunda yine lider. En büyük temennimiz, ligin sonunda ilk sırada şampiyon olarak bitirmeleri. Kadro güçlü, artan coşkusu ve oyunda ritmini tutturduğu zaman ne kadar etkili olduklarını bilmeyen yok. Tekrar ediyorum, tek eksik hücumda alternatif pozisyonlar yaratma. Agresif ve canlı yapısıyla, hele evinde yenemeyeceği bir takım yok. Bu grupta güzel bir yarış olacak.

Mehmet Demirtaş: 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Tire 1922, evinde ağırladığı Kozan Belediyespor engelini de 2-0 yendi. Tire, 14 puanla zirvedeki yerini korudu ve son yılların en başarılı sezonunu yaşıyor. Güçlü yönetim, teknik kadrosu ve oyuncu grubuyla da şampiyonluğun en büyük adaylarından biri. Bu hafta BAY geçireceği halde hafta sonunda yine liderliği koruyacak, kısaca avantaj Tire’nin elinde. Rehavete kapılmadan liderliği sürdürüp sezon sonu Tire halkının hayalini gerçekleştirmek en büyük hedefi olmalı.

NE OLACAK BU KAF KAF’IN HALİ?

Bülent Buda: Bir yenilgi daha. Sıralamanın alt sıraları mekan belirlendi. Durum ortada. Fazla söze gerek yok, kafa ütülemenin yeri değil. Yalnız bir tek şey var, izlediğim Karşıyakalı futbolcuların kalitesi ligin dibiyle örtüşmüyor, yakışmıyor. Kendinizin farkında olun lütfen. Önünüzdeki maçı fırsat olarak görün; 3 puanı alın, kendinize gelin.

Tek hasret kaldı o da şampiyonluk

Fatih Tanfer: Saygıdeğer okuyucularımız; Karşıyaka’nın maç yorumlarından sonra futbolcuların hepsi koşuyor, mücadele ediyor, topa daha çok sahip oluyor. Savunmanın merkezinden Metin ve Cenk, orta alanda Mert, Batdal, hücumda Doğukan ve Hakan Kuş. Övüyorsunuz, ancak şu an puan cetvelindeki yeri 5 puanla 15. sıra. Altındaki takımlardan Altındağ BLD ve Elaziz’in 4, Ofspor’un ise 3 puanı var. Yani 3. Lig’de bile düşme hattındayız diyorlar. Biz maçlara gidiyoruz ve oynanan oyunu görüyoruz. Bütün güçlerini sahaya yansıtıyorlar. Ancak karşılığını alamıyorlar. Eksiklik nerede? “Mağlubiyetine ağlayamayan, büyük olamaz” diye futbolda bir söz vardır. Bu gençler, takımları adına hüngür hüngür ağlıyor. Büyük olduklarını en kısa zamanda ispatlayacakarına inanıyorum. Onlara sabır ve koşulsuz destek lazım. Ancak cumartesi günkü rakip, bir puan altındaki Altındağ BLD. Vefakar seyircisi de desteğini en üste çıkarmalı.

BODRUMSPOR ÇIKIŞA GEÇTİ

Bülent Buda: Fikstürde iddialı konumu sürdürmek önemliydi. Bu bağlamda anlamlı bir galibiyet ile gelen 3 puan çok değerli. Bodrumspor nitelikli bir takım. Bu görünümüyle ligin bitimine kadar yarışmanın içinde kalacaktır. O nedenle bütünü gözden kaçırmadan her maçı tek tek adımlayarak sağlıklı bir yürüyüş olacaktır. Evet, Bayrampaşa maçından yine bir galibiyet bekliyoruz.

Fatih Tanfer: Bodrumspor, Kastamonuspor’u 2-1 yenerek yarışın içinde kaldı. Lider Sancaktepe’nin 15 puanı var. Bodrumspor ise 5. sırada 12 puanı var. Geçen haftaki yazımızdada söylemiştik. Bu grup çok zorlu ve her takım birbirini yenecek güçte. Nefes nefese bir yarış olacak. İşte lider Sancaktepe bu hafta uşak’a gidiyor. Bodrum’un Bayrampaşa deplasmanından alınabilecek puan ve puanlar daha iyi konuma getirecektir. Bodrumspor’un oyuncu yapısı, hava şartlarının düzelmesi ve seyircinin tribünlere daha çok ilgi göstermesi onun adına büyük bir avantajdır. Bu ilgi elbette güçlü oyunculardan kurulu takımın alacağı sonuçlarla doğru orantılı olacaktır.

BUCA KAYIPLARDA

Bülent Buda: İçimden bir şeyler yazmak gelmiyor. Yazarsam eski hesapları deşeceğim. Birilerinin canı sıkılacak. Aslında sıkmakta istiyorum ama neye yarar kimsenin umursadığı yokki. Buca’nın düştüğü çukurdan çıkması zor görünüyor. Eğer gençler oradan çıkmayı başarırlarsa çok değerli bir şey yapmış olacaklar.

Tek hasret kaldı o da şampiyonluk

Fatih Tanfer: Bülent abim’im bıraktığı yerden ben devam etmek istiyorum. Bizim yönetim ve yöneticileri suçlamak gibi haddimizi aşan, bir durumda değiliz. Biz sahanın içine bakarız. Ancak Bucaspor’un şuanki durumu hiçde içaçıcı değil. Spor Müdürüm Mehmet kardeşim Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş’ın bu işi çok sevdiğini fedakar olduğunu söylüyor (En kısa zamanda gazetemizde buluşup, Bucaspor’un dertlerini dinlemeyi arzuluyoruz) Zaman kimsenin birbirini suçlamak ve iç kavgalara dönmek olmamalıdır. Zaten gelinen noktanın en önemli sebeplerinden biri de o değil mi Bu hafta rakip Kocaelispor ve sahasında 10 bin seyirciyle oynuyor. Buca yetenekli oyuncularınla lige dönüş yapacaktır. Bir de ilavem olacak. Artık Bucaspor’un genç ve birçoğu öğrenci olan taraftarları var. Fikstür’de maç saatlerini artık lütfen gündüze alsınlar. Hem destek artsın hem de Süper Lig’in akşam maçlarıyla çakıştığı için seyircinin ilgisi azalıyor. Elbette bu sorun yönetimede gitmiştir ama bizde taraftarın bizlerle paylaştığı isteklerini sizinle paylaşalım istedik.

Mehmet Demirtaş: Bucaspor hoca değişikliğine gitti, ancak sonuç değişmedi. Kayıplar sürüyor. Gençlerin şapkasını önüne koyarak büyük fedakarlık yapan genç başkan Cihan Aktaş’a galibiyetler hediye etmesi artık şart. Yolun sonu karanlık, bunun bilincine varılması gerekiyor. Kendilerine verilen bu fırsatı iyi değerlendirip, Bucaspor’u ayakta tutacak olan sizlersiniz gençler iş işten geçmeden ayağa kalkın lütfen...