Tekirdağ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE İTFAİYE DAİRE BAŞKANI EMİN PEHLİVAN:

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE İTFAİYE DAİRE BAŞKANI EMİN PEHLİVAN:

28.07.2015 - 10:13 | Son Güncellenme:

.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE İTFAİYE DAİRE BAŞKANI EMİN PEHLİVAN:

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, yaz aylarında Tekirdağ’da günlük ortalama 10 yangın meydana geldiğini bunların daha çok alan yangınları olduğunu söyledi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Tekirdağ’da meydan gelen yangın oranları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pehlivan, yaptığı açıklamada, Tekirdağ’da ili ve ilçelerinde yaz aylarında genellikle alan yangınları ve orman yangınlarının çok olduğunu söyledi. Pehlivan, yaz aylarında ev yangınlarının genellikle mutfaktan veya elektrik kontağından çıktığını ifade ederek, “Tekirdağ İtfaiyesi olarak günlük ortalama yangın sayımız bizim 10,7 ve 10,8 civarında Tekirdağ’ın ili ve ilçelerine baktığımız zaman. Yani günlük Tekirdağ genelinde 10 yangın çıkıyor. Bunların büyük bir kısmı yüzde 80 civarı arazi yangını diğer kısmı da diğer olaylar gibi değerlendirebiliriz. Yazın ev yangınlarından çok boğulma gibi vakalar meydana çok geliyor. Ev yangınları genellikle bu sezonda değil de daha çok kış aylarında karşımıza çıkıyor. Vatandaş ısınma ile alakalı sıkıntılarını gidermek için sobalarını yakıyor ve kışın soba yangınları ile çok karşılaşıyoruz. Buna yaz aylarında baktığımızda ev yangınlarında genellikle elektrik kontağından veya doğal gaz kontağından çıkan yangınlar oluyor. Ama yaz aylarında çok şükür ki ev yangınları az durumda. Yaz aylarından daha çok rastladığımız ev yangınlarından ilk başı mutfak yangını olarak geliyor” dedi.
“EV YANGINLARINA GENELLİKLE KIŞ AYLARINDA RASTLIYORUZ”
Ev yangınlarına genellikle kış aylarında rastladıklarını belirten Emin Pehlivan, “Tekirdağ genelinde sobalı ev fazla olduğu için kışın ısınmak içi vatandaş soba yakıyor. Kışın bizlere soba yangını ihbarı çok geliyor. Bunlar için aynı zamanda tedbirler alınması gerekir. Kışın sobayı yaktıktan sonra akşam yatarken kesinlikle söndürülmesi gerekiyor. Evde küçük çocuklar varsa bunlar daha çok farklı ısı yöntemleri ile ısıtılması gerekir. Sobanın üstü açık ve altı açık bir şekilde bırakılmaması gerekir buna ayrıca dumandan zehirlenme gibi vakalar davetiye çıkarır. Bundan dolayı gece soba söndürülüp öyle yatılabilir aksi takdirde sıkıntılı sonuçlar ortaya çıka bilir” ifadesini kullandı.