Tekirdağ Tekirdağ'da Bağcılığı Geliştirme Çalışmaları

Tekirdağ'da Bağcılığı Geliştirme Çalışmaları

12.12.2017 - 13:32 | Son Güncellenme:

Bağcılık Araştırma Enstitüsü "Özel Sektör Ar-Ge Ofisi" açıldı

Tekirdağda Bağcılığı Geliştirme Çalışmaları

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tarımsal Ar-Ge ve inovasyon konusunda verdiği destekler ve özellikle özel sektöre sağlanacak diğer imkanları paydaşlara duyurmak ve ortak projeler yürütebilmek amacıyla "Özel Sektör Ar-Ge Ofisi" açıldı.

Haberin Devamı

Bağcılık Araştırma Enstitüsünden yapılan açıklamaya göre, enstitü bünyesindeki Ata Oral Teknoloji Merkezinde hizmete açılan Özel Sektör Ar-Ge Ofisi, tarımsal konularda Ar-Ge projeleri yürütmek isteyen özel sektör firmalarına, kurumun sahip olduğu arazi, laboratuvar, makine, teçhizat ve personel imkanlarını sunacak.

"Özel Sektör Ar-Ge Ofisi" faaliyetleri kapsamında sektörde Ar-Ge yapmak isteyen firmaların yüzde 75'e varan arazi, sera, laboratuvar, makine, personel ve benzeri yatırım maliyetleri, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından karşılanacak. Aynı zamanda projeler daha da geliştirilmesi için 3 milyona kadar varan bir bütçe ile desteklenecek.

Özel sektör temsilcilerinin kurumda mesai yapabilmeleri için tahsis edilen, her türlü ofis ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekilde dizayn edilen ofis aracılığıyla isteyenler ihtiyaç duydukları konularda destek alabilmek için Türkiye genelinde değişik uzmanlık alanlarında faaliyet gösteren 50 araştırma enstitüsü ile irtibata geçebilecek.